Terug naar Man loopt brandwonden op door Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Man loopt brandwonden op door Apple Watch

Door Laura Grootaarts24 november 2015 19:452 min. leestijd2

Een Deense man beweert dat hij brandwonden heeft opgelopen door het dragen van een Apple Watch. Apple zou de zaak al in onderzoek hebben maar wil er verder niets over loslaten.

Brandwonden op pols

Op foto’s die te zien zijn op de site van een Deense krant, is duidelijk te zien dat de man twee langgerekte brandwonden heeft op zijn pols. (Wij laten de foto’s op deze plek achterwege: ze zijn niet geschikt voor lezers met een zwakke maag.) Het lijkt er zelfs op dat zijn huid is gebrandmerkt door de digitale kroon van de Apple Watch. Zelfs het bandje van het horloge is zwartgeblakerd:

Apple Watch veroorzaakt brandwondenApple Watch veroorzaakt huidirritatie

Het is niet duidelijk hoe de Deen zijn brandwonden heeft opgelopen. Volgens hem was de hitte afkomstig van het horloge en niet van een externe bron. Het kan zijn dat hij extreem gevoelig is voor de gebruikte materialen in het horloge. Dat Apple Watch-gebruikers klagen over huidirritatie, is namelijk niks nieuws, Apple heeft er zelfs een support-pagina aan gewijd.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Op de hulppagina staat dat je de Apple Watch beter niet kunt dragen als je bepaalde allergieën of gevoeligheden hebt. Kun je bijvoorbeeld niet tegen nikkel? Dan is het misschien verstandig om voor een ander horloge te kiezen. De hoeveelheden nikkel in de Apple Watch zijn verwaarloosbaar klein, maar Apple wil het maar gezegd hebben. Zit je horloge te strak, dan kan dat ook irritatie opleveren.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Ja, dat andere plaatje zag er eng uit. Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe minder ik het verhaal geloof.
Oh, er kan best iets naars en pijnlijks gebeurd zijn, maar daarvan lijken de beelden mij geen bewijs. Zeker dat enge plaatje. Volgens mij heb ik daarentegen alle software en content in huis (maar nog niet de vaardigheid) om dat in 3D Modeling na te maken.
Bovendien heb ik mijn Apple Watch nog nooit pijnlijk heet voelen worden. (Ook mijn Sony SmartWatch 3 niet, en die kan warmer worden dan mijn Apple Watch.)

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Eens in de microgolf steken en dan aan doen…
Met geen enkel bandje last van allergische ereacties. En ik ben wel gevoelig!