Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Man loopt brandwonden op door Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Een Deense man beweert dat hij brandwonden heeft opgelopen door het dragen van een Apple Watch. Apple zou de zaak al in onderzoek hebben maar wil er verder niets over loslaten.

Brandwonden op pols

Op foto’s die te zien zijn op de site van een Deense krant, is duidelijk te zien dat de man twee langgerekte brandwonden heeft op zijn pols. (Wij laten de foto’s op deze plek achterwege: ze zijn niet geschikt voor lezers met een zwakke maag.) Het lijkt er zelfs op dat zijn huid is gebrandmerkt door de digitale kroon van de Apple Watch. Zelfs het bandje van het horloge is zwartgeblakerd:

Apple Watch veroorzaakt brandwondenApple Watch veroorzaakt huidirritatie

Het is niet duidelijk hoe de Deen zijn brandwonden heeft opgelopen. Volgens hem was de hitte afkomstig van het horloge en niet van een externe bron. Het kan zijn dat hij extreem gevoelig is voor de gebruikte materialen in het horloge. Dat Apple Watch-gebruikers klagen over huidirritatie, is namelijk niks nieuws, Apple heeft er zelfs een support-pagina aan gewijd.

Op de hulppagina staat dat je de Apple Watch beter niet kunt dragen als je bepaalde allergieën of gevoeligheden hebt. Kun je bijvoorbeeld niet tegen nikkel? Dan is het misschien verstandig om voor een ander horloge te kiezen. De hoeveelheden nikkel in de Apple Watch zijn verwaarloosbaar klein, maar Apple wil het maar gezegd hebben. Zit je horloge te strak, dan kan dat ook irritatie opleveren.


kooptip