Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zo voeg je MagSafe toe aan je MacBook met usb-c

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air 2022 MagSafe


Lees verder na de advertentie

MagSafe is weer helemaal terug: de magnetische oplaadpoort zit nu weer op de MacBook Pro én de MacBook Air. Maar wat nou als je een oudere MacBook hebt, of een M1-model? Ook dan kun je magnetisch laden: zo werkt het.

MagSafe 3: terug van weggeweest

MagSafe is een ontzettend handige lader: in plaats van een vastgeklikte usb-c-aansluiting die je hele MacBook met zich meeneemt als je over de kabel struikelt, plopt hij gewoon los bij een ongelukje. Zo wordt je MacBook dus bespaard van een vrije val.

kooptip

Hoewel MagSafe in 2018 helemaal verdween, is de aansluiting nu weer terug in de vorm van MagSafe 3. Deze poort zit op de MacBook Air 2022, evenals de 14- en 16-inch MacBook Pro. Maar ga je voor een model met M1-chip, of zelfs de gloednieuwe 13-inch MacBook Pro, dan val je buiten de boot – evenals bij oudere modellen met usb-c-aansluitingen.

MagSafe op MacBook met usb-c


kooptip

MagSafe usb-c

Toch is het mogelijk om ook deze MacBooks magnetisch op te laden, met een simpel adaptertje genaamd iSkey. Deze bestaat uit twee onderdelen: een plat plugje dat je in één van de poorten van je MacBook klikt, en een spacegrijze plug voor het uiteinde van je oplaadkabel.

Hiermee klik je je bestaande lader net als een MagSafe-kabel magnetisch op je MacBook, en plopt hij los wanneer iemand over de kabel struikelt. En je levert niet in op laadsnelheid: de iSkey ondersteunt tot 100 W snelladen, dus zelfs de 16-inch MacBook Pro wordt er met volle snelheid mee opgeladen. Ook handig: de iSkey werkt ook gewoon voor data-overdracht en het aansluiten van externe schermen.

Bekijk de iSkey op Amazon.nl

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!