Terug naar macOS Mojave verschijnt op 24 september – dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS Mojave verschijnt op 24 september – dit moet je weten

Door Sven Lamers12 september 2018 20:472 min. leestijd0

Net na de iPhone-keynote heeft Apple ook macOS Mojave release bekendgemaakt. De volgende versie van het Mac-besturingssysteem verschijnt op 24 september 2018. Als je naar de afgelopen jaren kijkt, zal de update op die dag waarschijnlijk rond 19 uur in de Mac App Store verschijnen. Wat ons betreft is macOS Mojave de coolste en grootste update van de laatste jaren. De nieuwe versie bevat een heleboel functies waar je echt iets aan hebt.

MacOS Mojave

macOS Mojave release: uiterlijke veranderingen

De opvallendste nieuwe functie van Mojave moet wel de donkere modus zijn. In tegenstelling tot de huidige versie, waar alleen het Dock, menubalk en de Ctrl-klikmenu’s donker kleuren, gaat in Mojave echt alles op zwart. Ook nieuw zijn de dynamische achtergronden die zich aanpassen aan de tijd van de dag. Zo komt ’s ochtends de zon op in de Mojavewoestijn, en ’s avonds gaat die onder.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

macOS Mojave release: praktische nieuwe functies

Nu zijn dit vooral uiterlijke veranderingen, maar macOS Mojave heeft ook een hoop praktische nieuwe functies. Zo ruim je met behulp van stapels alle bestanden op je bureaublad met één klik automatisch op. De galerij-weergave van Finder laat je razendsnel door voorvertoningen van bestanden bladeren en met de snelle bewerkingsmogelijkheden heb je bijvoorbeeld foto’s ook nog supersnel gedraaid of annotaties toegevoegd.

Ten slotte bevat macOS Mojave een drietal nieuwe apps, rechtstreeks van iOS, te weten Dictafoon (Memo’s), Aandelen en Woning. Ook beschermt het besturingssysteem je privacy beter en heeft het nieuwe veiligheidsmaatregelen ingebouwd.

macOS Mojave ondersteuning

macOS High Sierra vorig jaar ondersteunde nog veel behoorlijk oude Macs, maar dit jaar is dat wel anders. macOS Mojave draait op Macs uit 2012 of nieuwer, een enkele uitzondering daargelaten. Dit zijn de Macs die je dit najaar kunt updaten:

  • MacBook (begin 2015 of nieuwer)
  • MacBook Air (midden 2012 of nieuwer)
  • MacBook Pro (midden 2012 of nieuwer)
  • Mac mini (eind 2012 of nieuwer)
  • iMac (eind 2012 of nieuwer)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (eind 2013, plus modellen uit midden 2010 en midden 2012 met een grafische kaart die Metal ondersteunt)

Als je dat vergelijkt met macOS High Sierra, dan blijkt dat de oudere plastic MacBooks én MacBook Pro-, MacBook Air- Mac mini- en iMac-modellen uit 2009, 2010 en 2011 niet meer ondersteund worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar