Terug naar Een webcam-cover op je MacBook? Je kunt het beter niet doen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Een webcam-cover op je MacBook? Je kunt het beter niet doen

Door Koen van Ekeren13 juli 2020 10:292 min. leestijd0

Om er zeker van te zijn dat niemand stiekem meekijkt, hebben sommige MacBook-gebruikers een schuifje over de camera geplakt. Maar zo’n MacBook webcam-cover is af te raden, zo waarschuwt Apple in nieuw artikel op zijn Apple Support-website. Met een webcam-cover loop je het risico dat je het scherm beschadigt. 

MacBook webcam-cover

In een nieuw artikel raadt Apple het af om een camera-cover te gebruiken voor de MacBook. Het afdekken van de ingebouwde camera kan er allereerst voor zorgen dat functies zoals automatische helderheid en True Tone slecht werken. En erger nog: met een beetje pech zorgt het accessoire dat het beeldscherm beschadigt. Dit gebeurt wanneer je de MacBook dichtklapt.

Dat een MacBook webcam-cover risicovol is, ondervonden verschillende MacBook-gebruikers al in de afgelopen periode. Onder meer op de websites MacRumors en Reddit lieten eigenaren van MacBooks weten dat het scherm beschadigde door het schuifje. Het probleem lijkt vooral voor te komen bij de nieuwe 16-inch MacBook Pro, die erg dunne randen heeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens Apple is de ruimte tussen het beeldscherm en het toetsenbord na het sluiten van de Mac zeer gering. Een superdunne webcam-cover kan er al voor zorgen dat het beeldscherm beschadigt. Apple adviseert dan ook geen afdekking te gebruiken en te vertrouwen op het indicatielampje, zodat je ziet wanneer de camera is ingeschakeld.

Sinds macOS Mojave heeft Apple het apps ook moeilijker gemaakt om toegang te krijgen tot de ingebouwde camera. Een gebruiker moet altijd toestemming geven in Systeemvoorkeuren, bij ‘Beveiliging en privacy>Privacy>Camera’. Dit is ook de plek waar je nu kunt checken welke apps toestemming hebben tot je camera.

Toch een camera-afdeking?

Wil je ondanks het advies een afdekking blijven gebruiken? Volg dan deze richtlijnen van Apple:

  • Zorg dat de webcam-cover niet dikker is dan een gemiddeld vel printpapier (0,1 mm).
  • Gebruik geen webcam-cover die plakresten achterlaat.
  • Toch een dikkere camera-cover? Verwijder deze voordat je je Mac dichtklapt.
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar