Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Een webcam-cover op je MacBook? Je kunt het beter niet doen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBook webcam-cover


Lees verder na de advertentie

Om er zeker van te zijn dat niemand stiekem meekijkt, hebben sommige MacBook-gebruikers een schuifje over de camera geplakt. Maar zo’n MacBook webcam-cover is af te raden, zo waarschuwt Apple in nieuw artikel op zijn Apple Support-website. Met een webcam-cover loop je het risico dat je het scherm beschadigt. 

MacBook webcam-cover

In een nieuw artikel raadt Apple het af om een camera-cover te gebruiken voor de MacBook. Het afdekken van de ingebouwde camera kan er allereerst voor zorgen dat functies zoals automatische helderheid en True Tone slecht werken. En erger nog: met een beetje pech zorgt het accessoire dat het beeldscherm beschadigt. Dit gebeurt wanneer je de MacBook dichtklapt.

Dat een MacBook webcam-cover risicovol is, ondervonden verschillende MacBook-gebruikers al in de afgelopen periode. Onder meer op de websites MacRumors en Reddit lieten eigenaren van MacBooks weten dat het scherm beschadigde door het schuifje. Het probleem lijkt vooral voor te komen bij de nieuwe 16-inch MacBook Pro, die erg dunne randen heeft.

Volgens Apple is de ruimte tussen het beeldscherm en het toetsenbord na het sluiten van de Mac zeer gering. Een superdunne webcam-cover kan er al voor zorgen dat het beeldscherm beschadigt. Apple adviseert dan ook geen afdekking te gebruiken en te vertrouwen op het indicatielampje, zodat je ziet wanneer de camera is ingeschakeld.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Sinds macOS Mojave heeft Apple het apps ook moeilijker gemaakt om toegang te krijgen tot de ingebouwde camera. Een gebruiker moet altijd toestemming geven in Systeemvoorkeuren, bij ‘Beveiliging en privacy>Privacy>Camera’. Dit is ook de plek waar je nu kunt checken welke apps toestemming hebben tot je camera.

Toch een camera-afdeking?

Wil je ondanks het advies een afdekking blijven gebruiken? Volg dan deze richtlijnen van Apple:

  • Zorg dat de webcam-cover niet dikker is dan een gemiddeld vel printpapier (0,1 mm).
  • Gebruik geen webcam-cover die plakresten achterlaat.
  • Toch een dikkere camera-cover? Verwijder deze voordat je je Mac dichtklapt.