Terug naar Nieuwe MacBook Pro heeft soms last van flikkerend scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe MacBook Pro heeft soms last van flikkerend scherm

Door Laura Grootaarts5 december 2016 15:122 min. leestijd

Het lijkt erop dat de nieuwe MacBook Pro een vervelende kinderziekte heeft. Het scherm begint soms te flikkeren, waarna er vreemde vormen en felle kleuren te zien zijn. Het eindigt ermee dat alles op het scherm vervormd raakt, de Mac volledig vastloopt en opnieuw gestart moet worden. Een Mac met dit probleem lijkt wel een discobal:

Komt voor op alle nieuwe MacBooks

Het probleem doet zich voor bij alle nieuwe modellen. Dus zowel het 15- als het 13-inch model, met en zonder Touch Bar. Waardoor het euvel veroorzaakt wordt, is nog onduidelijk. Het kan aan de hardware liggen, maar wellicht is het een software-matig probleem dat wordt veroorzaakt door programma’s die niet van Apple zelf zijn. Hopelijk is dat laatste het geval, want dat kan nog worden opgelost met een update. Op het discussieforum van Apple melden gebruikers dat de bug optreedt bij zware programma’s of processen. Denk aan apps waarmee je video bewerkt, of games (en dan hebben we het niet over Patience). Overigens heeft lang niet iedereen last hiervan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

MacBook Pro Glitch

Daarnaast wordt er nog melding gemaakt van een ander maar ogenschijnlijk gerelateerd probleem. Sommige mensen zien glitches aan voornamelijk de onderkant van het scherm, vlak na het opstarten. Het lijkt erop dat dit probleem te maken heeft met FileVault, want waneer mensen dit uitzetten verdwijnen de glitches weer.

Mocht je het probleem zelf ervaren, dan kun je contact opnemen met Apple Support, bijvoorbeeld via hun nieuwe app. Apple zelf heeft nog niet officieel gereageerd op het probleem.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend bericht
Downloads iCreate 83
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden