Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe MacBook Pro heeft soms last van flikkerend scherm

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro zonder Touch Bar


Lees verder na de advertentie

Het lijkt erop dat de nieuwe MacBook Pro een vervelende kinderziekte heeft. Het scherm begint soms te flikkeren, waarna er vreemde vormen en felle kleuren te zien zijn. Het eindigt ermee dat alles op het scherm vervormd raakt, de Mac volledig vastloopt en opnieuw gestart moet worden. Een Mac met dit probleem lijkt wel een discobal:

Komt voor op alle nieuwe MacBooks

Het probleem doet zich voor bij alle nieuwe modellen. Dus zowel het 15- als het 13-inch model, met en zonder Touch Bar. Waardoor het euvel veroorzaakt wordt, is nog onduidelijk. Het kan aan de hardware liggen, maar wellicht is het een software-matig probleem dat wordt veroorzaakt door programma’s die niet van Apple zelf zijn. Hopelijk is dat laatste het geval, want dat kan nog worden opgelost met een update. Op het discussieforum van Apple melden gebruikers dat de bug optreedt bij zware programma’s of processen. Denk aan apps waarmee je video bewerkt, of games (en dan hebben we het niet over Patience). Overigens heeft lang niet iedereen last hiervan.

MacBook Pro Glitch


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Daarnaast wordt er nog melding gemaakt van een ander maar ogenschijnlijk gerelateerd probleem. Sommige mensen zien glitches aan voornamelijk de onderkant van het scherm, vlak na het opstarten. Het lijkt erop dat dit probleem te maken heeft met FileVault, want waneer mensen dit uitzetten verdwijnen de glitches weer.

Mocht je het probleem zelf ervaren, dan kun je contact opnemen met Apple Support, bijvoorbeeld via hun nieuwe app. Apple zelf heeft nog niet officieel gereageerd op het probleem.