Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom de nieuwe MacBook Pro geen SD-kaartlezer heeft

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro zonder Touch Bar


Lees verder na de advertentie

De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar is een prachtig apparaat, toch wordt er volop over geklaagd. Ten eerste sloeg iedereen stijl achterover vanwege de hoge prijzen. Ook het achterwege laten van enkele aansluitingen zorgt voor een storm aan kritiek; zo mist er een SD-slot. Apple-topman Phil Schiller is er echter van overtuigd dat Apple de juiste weg is ingeslagen, zo zegt hij in een interview met The Independent.

Waarom Apple de SD-kaartlezer schrapte

Apple had een aantal redenen om het SD-slot achterwege te laten. Schiller noemt het SD-slot hinderlijk: ‘Zo’n kaartje steekt altijd uit.’ Ook is de keuze nu aan de consument, die is niet meer per se gebonden aan SD-kaarten … maar moet wel zelf een adapter aanschaffen: ‘Er zijn goede en snelle usb-kaartlezers, en dan kun je CompactFlash en SD gebruiken. Eerst kozen we voor SD, omdat de meeste consumenten-camera’s daarmee zijn uitgerust, je kunt maar één ding kiezen.’ Daarnaast wijst Schiller op de ontwikkeling waarbij steeds meer camera’s gebruikmaken van draadloze overdracht van gegevens.

Koptelefoonaansluiting wél nog aanwezig

Een van de aansluitingen die wel behouden is gebleven, is de koptelefoonaansluiting. Vooraf werd gedacht dat die zou verdwijnen. De nieuwe iPhone 7 moet het ook al doen zonder koptelefoonaansluiting en Apple wakkerde de geruchten aan door in een enquête onder Mac-gebruikers te vragen naar hun koptelefoongebruik.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Toch besloot Apple om deze poort te behouden, iets waar Schiller het volgende over kwijt wil. ‘Als het alleen om koptelefoons had gegaan, dan had de poort weg gekund, we geloven dat draadloos een fantastische oplossing is voor koptelefoons. Maar veel gebruikers hebben professionele audio-apparatuur waarvoor nog geen draadloos alternatief bestaat.’

Kritiek is prima

Ten slotte geeft Schiller aan dat hij in eerste instantie verrast was, maar dat dat niet nodig was. ‘Ik ken geen goed geslaagd Apple-product dat bij aanvang geen kritiek te verduren kreeg – en dat is cool. We hebben een flink risico genomen en met iedere stap voorwaarts is er een verandering waarmee je moet leren omgaan.’

Het complete interview met Phil Schiller kun je lezen op de website van The Independent.