Terug naar Wordt Apple’s nieuwe MacBook zwarter dan zwart?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt Apple’s nieuwe MacBook zwarter dan zwart?

Door Koen van Ekeren7 december 2020 11:072 min. leestijd0

Voor fabrikanten is het bijzonder moeilijk om elektronische apparaten in een diepzwarte kleur te verkrijgen – de beste pogingen hadden hooguit een donkergrijze tint. Toch gaat Apple het proberen; het bedrijf heeft plannen voor een MacBook met een diepzwarte kleur. Dit blijkt uit een patentaanvraag.

MacBook matzwart

Matzwarte MacBooks

Helemaal nieuw is de matzwarte kleur niet voor Apple. De iPhone 7 was ook verkrijgbaar in deze uitvoering. Maar eerlijk is eerlijk: dit leek meer op donkergrijs dan echt diep zwart. De technologie waar Apple nu aan werkt moet zorgen voor een diepere zwarttint dan een Apple-apparaat ooit heeft gehad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit blijkt uit een patent die Apple indiende in mei 2020. Hierin heeft de tech-gigant het over een ‘geanodiseerd laag met een matzwart uiterlijk’. De coating zou kunnen worden aangebracht op onder meer aluminium, titanium en staal.

In de patent valt de lezen dat de poriën binnen de geanodiseerde laag zijn doordrenkt met ‘kleurdeeltjes’. Die kleurdeeltjes maximaliseren de hoeveelheid licht dat het materiaal kan absorberen. En hoe meer licht een materiaal absorbeert, hoe zwarter het zal lijken.

Naast de MacBook zou Apple de geanodiseerde laag ook kunnen gebruiken voor de iPhone, iPad en Apple Watch. Lang niet alle patenten zien uiteindelijk het levenslicht, dus het is nog wel de vraag of de kleur er ook echt komt. Wel weten we zeker dat de kleur bij veel Apple-liefhebbers in de smaak zal vallen – bij ons in ieder geval wel.

Nieuwe MacBooks in 2021

Over nieuwe MacBooks gesproken: Apple heeft twee flink verbeterde modellen in ontwikkeling. In 2021 komen naar verluidt twee nieuwe MacBook Pro’s. Ze zouden beschikken over een nieuw ontwerp en een sterk verbeterd miniled-scherm.

Bron: Patently Apple

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar