Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Wordt Apple’s nieuwe MacBook zwarter dan zwart?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBook matzwart


Lees verder na de advertentie

Voor fabrikanten is het bijzonder moeilijk om elektronische apparaten in een diepzwarte kleur te verkrijgen – de beste pogingen hadden hooguit een donkergrijze tint. Toch gaat Apple het proberen; het bedrijf heeft plannen voor een MacBook met een diepzwarte kleur. Dit blijkt uit een patentaanvraag.

Matzwarte MacBooks

Helemaal nieuw is de matzwarte kleur niet voor Apple. De iPhone 7 was ook verkrijgbaar in deze uitvoering. Maar eerlijk is eerlijk: dit leek meer op donkergrijs dan echt diep zwart. De technologie waar Apple nu aan werkt moet zorgen voor een diepere zwarttint dan een Apple-apparaat ooit heeft gehad.

Dit blijkt uit een patent die Apple indiende in mei 2020. Hierin heeft de tech-gigant het over een ‘geanodiseerd laag met een matzwart uiterlijk’. De coating zou kunnen worden aangebracht op onder meer aluminium, titanium en staal.

In de patent valt de lezen dat de poriën binnen de geanodiseerde laag zijn doordrenkt met ‘kleurdeeltjes’. Die kleurdeeltjes maximaliseren de hoeveelheid licht dat het materiaal kan absorberen. En hoe meer licht een materiaal absorbeert, hoe zwarter het zal lijken.


kooptip

Naast de MacBook zou Apple de geanodiseerde laag ook kunnen gebruiken voor de iPhone, iPad en Apple Watch. Lang niet alle patenten zien uiteindelijk het levenslicht, dus het is nog wel de vraag of de kleur er ook echt komt. Wel weten we zeker dat de kleur bij veel Apple-liefhebbers in de smaak zal vallen – bij ons in ieder geval wel.

Nieuwe MacBooks in 2021

Over nieuwe MacBooks gesproken: Apple heeft twee flink verbeterde modellen in ontwikkeling. In 2021 komen naar verluidt twee nieuwe MacBook Pro’s. Ze zouden beschikken over een nieuw ontwerp en een sterk verbeterd miniled-scherm.

Bron: Patently Apple