Terug naar Dit Apple-apparaat moet je nóóit in bed gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit Apple-apparaat moet je nóóit in bed gebruiken

Door Ward Edema21 augustus 2023 10:433 min. leestijd1

Lekker languit op bed met je Apple-apparaten: we doen het allemaal wel eens. Maar één apparaat moet je nooit in bed gebruiken – en nee, het is niet je iPhone.

MacBook bed

Houd dit apparaat uit bed

We willen het misschien niet toegeven, maar we zijn tegenwoordig redelijk verslaafd aan onze devices. Even scrollen op je iPhone, de halve dag rondlopen met je AirPods, bingewatchen op je Apple TV: we hoppen van apparaat naar apparaat.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Ook in bed zijn we regelmatig nog even met onze Apple-devices in de weer. Maar één apparaat moet je verbannen uit je slaapkamer: je MacBook. En dat is niet om het blauwe licht van het scherm.

Dit is waarom

Veel MacBooks kunnen namelijk niet goed tegen je dekens. Dat klinkt gek, maar het heeft te maken met de koeling van de MacBook. Veel modellen hebben een ventilator, die lucht aanzuigt om de processor van de MacBook te koelen. Leg je de MacBook op je matras, of op je dekens, dan komt die ventilator in de problemen.

Apple-apparaat bed

Je dekens en matras blokkeren namelijk de luchttoevoer van de MacBook. Hierdoor kan de processor dusdanig warm worden – met name bij Intel-modellen – dat je Mac trager wordt om te voorkomen dat hij oververhit raakt. Maar er speelt nog iets: je MacBook zuigt ook een heleboel stof aan, wat zich ophoopt en als isolatie gaat werken. Hierdoor wordt je Mac in het vervolg sneller heet, en dus sneller traag – ook buiten je bed!

Deze MacBooks zijn (bijna) veilig

De MacBook Air met M1-chip, de nieuwste 13- en 15-inch MacBook Air met M2-chip, en de oude 12-inch MacBook kunnen wél tegen je bed. Die modellen hebben namelijk helemaal geen ventilator.

rvw_Macbook_150

Toch moet je ook hiermee voorzichtig zijn. De processor in deze modellen produceert nog steeds de nodige hitte, die normaal wordt afgegeven aan de lucht. Dat lukt niet als er lakens en dekens onder de MacBook zitten. Oftewel: ze worden een stuk heter dan op een tafel of bureau, en kunnen daardoor trager worden.

Zo gebruik je je MacBook wél in bed

Maar hoe moet het nu als je toch écht even die serie wilt bingewatchen in bed? Dan heb je iets nodig waar je MacBook op rust, zodat hij zichzelf normaal kan afkoelen. Denk aan een klein tafeltje, zoals de Ikea Klipsk of de Bräda. En wil je nog een stapje verder gaan, dan is er het ‘schootbureau’ (€ 34,50 bij Bol.com): een tafeltje voor je MacBook, je muis én je iPhone. Vergeet alleen niet te slapen!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Angela
Lezer
Angela

Goed idee