Terug naar MacBook Air: nieuw design, Thunderbolt 3, Retina-scherm … en een beetje duur
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Air: nieuw design, Thunderbolt 3, Retina-scherm … en een beetje duur

Door Sven Lamers30 oktober 2018 15:383 min. leestijd0

We hebben er lang op moet wachten, maar eindelijk heeft de oude MacBook Air een waardige opvolger gekregen. Tijdens de keynote presenteerde Apple een compleet nieuw ontworpen MacBook Air – mét Retina-scherm uiteraard. Daarnaast heeft de Air een hoop nieuwe hardware gekregen. We zetten alles op een rij.

MacBook Air 2018 scherm

Nieuw design

De nieuwe MacBook Air lijkt heel erg op de 12-inch MacBook en de MacBook Pro. De zilveren rand van het 13-inch beeldscherm heeft plaatsgemaakt voor een zwarte rand. Het aantal pixels van het scherm werd verviervoudigd – dat is genoeg voor Apple om er het Retina-label aan toe te kennen. Tegelijkertijd heeft Apple de MacBook Air 17 procent kleiner gemaakt dan zijn voorganger, en weegt die slechts 1,25 kg. Overigens is de MacBook Air helemaal gemaakt van gerecycled aluminium.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Met de nieuwe MacBook Air is het aanbod Macs breder en diverser dan ooit. Maar het maakt de keuze alleen maar ingewikkelder. Hoogste tijd voor een uitgebreid koopadvies en dat lees je in iCreate 104:

iCreate 104
iCreate 104
Welke Mac moet ik nu kopen?

Touch ID, Force Touch-trackpad en toetsenbord met vlindertoetsen

Een oude bekende is Touch ID. Dankzij een vingerafdruksensor en de T2-chip kun je de MacBook Air ontgrendelen met je vinger. Omdat de MacBook Air geen Touch Bar heeft, zit de Touch ID-sensor gewoon op de aan/uit-knop rechtsboven.

Het trackpad ondersteunt nu Force Touch en is even groot als bij de MacBook Pro 13-inch. Voor het toetsenbord heeft Apple voor de derde generatie van de vlindertoetsen gekozen. We zullen zien of deze nog steeds zo foutgevoelig is als bij de andere modellen. De speakers kunnen ook harder en lijken rechtstreeks uit de MacBook Pro te komen. Ten slotte de usb-aansluitingen: hier maakt Apple uiteraard gebruik van usb-c – mét ondersteuning voor Thunderbolt 3.

MacBook Air 2018 specs

Nieuwe processor, meer werkgeheugen en opslag

Als processor gebruikt Apple de 8ste generatie van Intels Core i5-processors, plus de bijbehorende grafische unit. Beide zijn uiteraard véél sneller dan wat er nu in de vorige MacBook Air zat. Daarnaast krijg je de MacBook Air met tot aan 16 GB werkgeheugen en een SSD met tot aan 1,5 TB.

Prijs en beschikbaarheid

De MacBook Air is vanaf vandaag al te bestellen en komt volgende week woensdag beschikbaar. Met een prijs vanaf 1349 is het de goedkoopste Retina-Mac aller tijden, maar helaas toch nog aanzienlijk duurder dan de voorganger. Hiervoor krijg je dan wel een geweldige Mac terug die perfect tussen de 12-inch MacBook en 13-inch MacBook Pro past. En als je de prijs met deze modellen vergelijkt, valt die ineens weer reuze mee.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar