Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kleine Mac mini krijgt eindelijk grote update

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Mac mini 2018 zwart


Lees verder na de advertentie

Eindelijk! Na 4 jaar stilzwijgen is de Mac mini eindelijk geüpdatet. De buitenkant is zwart, net als de iMac Pro, maar verder identiek aan de oude mini. De binnenkant is niet te vergelijken.

Tegenvallend ontwerp

Mac mini 2018

Na al die jaren wachten, zou je verwachten dat de Mac mini een fantastisch nieuw ontwerp zou krijgen. Helaas had het team van Jony Ive andere prioriteiten. De nieuwe Mac mini ziet er qua vorm en dikte precies hetzelfde uit als de oude. Alleen het kleurtje is veranderd, van grijs naar zwart van de iMac Pro. Gelukkig kun je de zwarte versies van de Magic Mouse, Trackpad en Keyboard tegenwoordig ook los bestellen, om de zwarte look door te zetten.

Veel sneller – uiteraard

Mac mini 2018 hardware


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De Mac mini was voor het laatste geüpdatet in 2014. Het mag dan ook geen verrassing zijn, dat de nieuwe Mac mini vele malen sneller is. Elke Mac mini heeft minsters een quad-core processor, met uitbreidingsmogelijkheid naar 6-cores. Daarmee is hij vijf keer sneller dan de oude en zijn de graphics 60 procent sneller. 

Geheugen

De mini heeft standaard 8 GB werkgeheugen, maar dit is te upgraden tot 64 GB. Voor de opslag zijn de HD en Fusion Drive verwezen; SSD is de way to go. Deze is wel 4x sneller dan de oude SSD’s van de mini. Standaard krijg je 128 GB opslag, je kunt uitbreiden tot 2 TB.

Poorten

Mac mini 2018 aansluitingen

Terwijl Apple er een hobby van maakt zoveel mogelijk poorten van apparaten te slopen, blijft de desktop dit lot bespaard. De Mac mini heeft een fijne verzameling poorten aan de achterkant: ethernet, 4x Thunderbolt 3, HDMI, 2x usb 3 én een koptelefoonaansluiting.

Prijs en beschikbaarheid

De Mac mini is vanaf vandaag te bestellen, dan wordt hij op 7 november geleverd. De instapprijs is € 899.

https://www.youtube.com/watch?v=hVEaL9izgjs