Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Gratis nieuwe Lord of the Rings serie kijken? Zo doe je dat!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Lord of the rings serie gratis kijken


Lees verder na de advertentie

Het is al bijna acht jaar geleden sinds ons laatste cinematische bezoekje aan Midden-aarde, maar vandaag keren we eindelijk terug. Dit dankzij de nieuwe Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, waarvan deze vrijdag (2 september) de eerste twee afleveringen in premiere zijn gegaan. Ook zo enthousiast om terug te keren naar de wereld van elfen, hobbits en dwergen? Lees dan hier hoe je de nieuwe Lord of the Rings-serie gratis kunt kijken!

The Rings of Power

Voor wie er nog niet van heeft gehoord: The Lord of The Rings: The Rings of Power is een nieuwe fantasyserie van Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek The Silmarillion van J.R.R. Tolkien. Het werd gepubliceerd in 1977 – vier jaar na de dood van de auteur – en is eigenlijk een verzamelbundel van verschillende mythes en legendes uit Tolkiens wereld. Vandaar dus het woord ‘losjes’: het was aan de makers van de nieuwe serie om er een geheel van te maken.

Amazon doet nog erg geheimzinnig over het verhaal van The Rings of Power. Wel weten we dat het zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings afspeelt, specifiek tijdens de ‘Tweede Era’. Dit is het tijdperk waarin de kwaadaardige Sauron – de schurk uit The Lord of the Rings – de macht grijpt. Dat verklaart meteen de titel van de serie, want hij heeft de beroemde twintig ringen gesmeden om Midden-aarde in handen te krijgen.

Uiteraard is Sauron niet het enige personage in de serie. Sterker nog, Amazon heeft voor The Rings of Power een ensemblecast ingeslagen. Deze bestaat vrijwel alleen maar uit onbekende acteurs, maar gaandeweg komen we wel wat bekende personages tegen. Elfenkoningin Galadriel, bijvoorbeeld.


kooptip

Seizoen 1 van The Rings of Power bestaat uit 8 afleveringen. De eerste twee zijn vanaf vandaag (2 september) te streamen op Prime Video, daarna staat er elke vrijdag een nieuw avontuur op je te wachten. Tot en met de finale op 14 oktober, dus.

Meer over Prime Video

Duurste serie ooit?

Dat de verwachtingen rondom The Rings of Power hoog zijn, is een understatement. Niet alleen door Tolkien-fans: The Rings of Power is de duurste serie ooit gemaakt, met een budget van maar liefst 750 miljoen (!) dollar. 250 miljoen daarvan ging naar de erfgenamen van Tolkien, zodat Amazon de filmrechten kon kopen. De overige 465 miljoen werd vervolgens gebruikt om de acht afleveringen van het eerste seizoen te financieren. Dat komt dus neer op meer dan 50 miljoen per aflevering. Slik.

Wij staan van deze bedragen zelf al versteld, maar de kloven tussen andere projecten laten pas echt zien hoe bijzonder dit project is. De complete filmtrilogie van The Lord of the Rings uit het begin van de eeuw kostte destijds ‘slechts’ 281 miljoen dollar. En de duurste film ooit gemaakt – Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides – moest het doen met 379 miljoen dollar. Seizoen 4 van Netflix-hit Stranger Things komt met een budget van 270 miljoen niet eens in de buurt, terwijl dit na The Rings of Power het duurste tv-seizoen ooit is.

Lord of the Rings-serie ‘The Rings of Power’ gratis kijken?

Wil jij de magische wereld van Tolkien op het kleine scherm zien, inclusief monsterlijke wezens en epische veldslagen? In dat geval kun je een gratis abonnement afsluiten bij Amazon, mits je dit nog niet eerder gedaan hebt. Dit proefabonnement is dertig dagen geldig, daarna betaal je slechts € 2,99 per maand. Opzeggen kan uiteraard wanneer je wilt, dus ook voordat je moet gaan betalen.

Dat bedrag is wat ons betreft de moeite waard, want daar krijg je een hoop voordeeltjes voor terug. Uiteraard heb je met dit (proef)abonnement toegang tot Prime Video (en dus The Rings of Power), maar je kunt nog veel meer Amazon-diensten gebruiken. Zo krijg je snelle verzending van een aankoop en bezorging op dezelfde dag met Prime-verzending, gratis games met Prime Gaming, onbeperkte opslagruimte voor foto’s met Amazon Photos, en nog veel meer. En dat dus de eerste dertig dagen voor niets!

Sluit een proefabonnement af

Wil je echt puur en alleen The Rings of Power kijken, dan kun je het beste een proefabonnement nemen, de show binnen de termijn van 30 dagen bingen en het abonnement daarna opzeggen. Maar wat ons betreft ben je met het aanbod bij Prime Video nooit uitgekeken. En de voordelen van Amazon Prime zijn eindeloos!

Bron afbeelding: Amazon Prime Video