Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

iPhone 12 Pro: lek onthult camerasysteem met LiDAR-scanner

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
LiDAR-scanner iPhone 12 Pro


Lees verder na de advertentie

De iPhone 12 Pro heeft straks liefst vier camerasensoren op de rug. Dit suggereert een gelekte afbeelding in iOS 14. Het toestel krijgt er een LiDAR-scanner bij, die we al kennen van de nieuwste iPad Pro 2020. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip zeer goed in staat om diepte te meten, wat een uitkomst is voor augmented reality-apps.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

dieptesensor iPhone 12 Pro

LiDAR-scanner iPhone 12 Pro


kooptip

De bovenstaande foto met de vier sensoren werd opgemerkt door ConceptsiPhone. Het is niet verrassend dat de iPhone 12 Pro de speciale dieptesensor krijgt. Betrouwbare Apple-analisten maakten er al melding van en het zou ook vreemd zijn als de scanner voorbehouden blijft aan de iPad Pro.

Wat vooral interessant is, is dat de afbeelding laat zien hoe Apple de nieuwe cameramodule wil inrichten. Zo is te zien dat de flitser een plekje krijgt in het midden, waardoor de ultragroothoeklens opschuift naar boven. Rechtsonder is de nieuwe LiDAR-scanner te zien.

Met de dieptesensor maakt de iPhone opnieuw een sprong in augmented reality. De sensor scant de omgeving en kan afstanden tot vijf meter nauwkeurig bepalen. Dit is onder meer ideaal voor de Meten-app, waarmee de lengte van een object veel sneller en nauwkeuriger kan worden berekend. Ook kan het worden gebruikt om een model van een kamer in 3D te genereren – ideaal voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Lancering

Doorgaans onthult Apple zijn nieuwe vlaggenschip in september, tijdens een iPhone-keynote. Door de onzekerheid als gevolg van het coronavirus is het echter nog zeer de vraag of dat dit jaar ook gebeurt. Volgens de laatste geruchten ligt het toestel maanden achter op schema. Er wordt uitgegaan van een release in oktober of november, en mogelijk volgt zelfs een uitstel naar 2021. Wel onthult Apple binnenkort waarschijnlijk een ander toestel: een nieuwe iPhone SE.

Bron: ConceptsiPhone