Terug naar iPhone 12 Pro: lek onthult camerasysteem met LiDAR-scanner
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 Pro: lek onthult camerasysteem met LiDAR-scanner

Door Koen van Ekeren7 april 2020 09:322 min. leestijd0

De iPhone 12 Pro heeft straks liefst vier camerasensoren op de rug. Dit suggereert een gelekte afbeelding in iOS 14. Het toestel krijgt er een LiDAR-scanner bij, die we al kennen van de nieuwste iPad Pro 2020. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip zeer goed in staat om diepte te meten, wat een uitkomst is voor augmented reality-apps.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

dieptesensor iPhone 12 Pro

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

LiDAR-scanner iPhone 12 Pro

De bovenstaande foto met de vier sensoren werd opgemerkt door ConceptsiPhone. Het is niet verrassend dat de iPhone 12 Pro de speciale dieptesensor krijgt. Betrouwbare Apple-analisten maakten er al melding van en het zou ook vreemd zijn als de scanner voorbehouden blijft aan de iPad Pro.

Wat vooral interessant is, is dat de afbeelding laat zien hoe Apple de nieuwe cameramodule wil inrichten. Zo is te zien dat de flitser een plekje krijgt in het midden, waardoor de ultragroothoeklens opschuift naar boven. Rechtsonder is de nieuwe LiDAR-scanner te zien.

Met de dieptesensor maakt de iPhone opnieuw een sprong in augmented reality. De sensor scant de omgeving en kan afstanden tot vijf meter nauwkeurig bepalen. Dit is onder meer ideaal voor de Meten-app, waarmee de lengte van een object veel sneller en nauwkeuriger kan worden berekend. Ook kan het worden gebruikt om een model van een kamer in 3D te genereren – ideaal voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Lancering

Doorgaans onthult Apple zijn nieuwe vlaggenschip in september, tijdens een iPhone-keynote. Door de onzekerheid als gevolg van het coronavirus is het echter nog zeer de vraag of dat dit jaar ook gebeurt. Volgens de laatste geruchten ligt het toestel maanden achter op schema. Er wordt uitgegaan van een release in oktober of november, en mogelijk volgt zelfs een uitstel naar 2021. Wel onthult Apple binnenkort waarschijnlijk een ander toestel: een nieuwe iPhone SE.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Bron: ConceptsiPhone

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar