Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Is Apple Pay echt veiliger dan je bankpas gebruiken?

Auteur: iCreate
0 reacties
Apple Watch: betalen zonder iPhone

Meer en meer mensen maken vandaag de dag gebruik van alternatieve betaalmethoden zoals Apple Pay. En daar hebben ze goede redenen voor. Je hebt namelijk alles bij elkaar en op een punt, zoals op je smartphone. Maar is het ook echt veiliger om op deze manier te betalen dan wanneer je dit doet met je bankpas? Deels wel, maar deels niet. Apple Pay is gekoppeld aan je bankpas en dus betaal je eigenlijk met dezelfde middelen als je normaal gesproken doet. Maar er zijn wel degelijk een aantal voordelen die betalen met Apple Pay heeft ten opzichte van dit doen met een bankpas.

Lees verder na de advertentie

Een bankpas kun je natuurlijk kwijtraken, terwijl ook de mogelijkheid bestaat dat iemand bepaalde gegevens kan aflezen of dat deze op een andere manier gestolen kunnen worden. In dat opzicht is het veiliger om met een betaalmethode als Apple Pay betalingen te voldoen. Naast de veiligheid is het ook een stuk makkelijker, Mensen hebben graag alles bij elkaar en dat wordt op deze manier mogelijk. Hieronder lees je nog meer over hoe Apple Pay wordt gebruikt.

Waarvoor kan Apple Pay allemaal worden gebruikt?

De betaalmethode Apple Pay kan onder andere worden gebruikt om makkelijk en snel contactloos te betalen. Daarnaast kun je het online voor allerlei doeleinden gebruiken. Wanneer je kleding wilt kopen in een webshop of iemand een bloemetje wilt sturen. Voor al deze dingen kun je online makkelijk met Apple Pay betalen. Het is dus logisch dat er enorm veel iOS-gebruikers zijn die steeds vaker voor deze betaalmethode kiezen. Niet alleen is het makkelijk en veilig, het gaat bovendien ontzettend snel.

Hoe werkt Apple Pay?

kooptip

Voordat je echt gebruik kunt maken van Apple Pay, zul je het wel eerst moeten installeren. Dat duurt gelukkig niet lang. Je kunt ervoor kiezen dit op je Apple Watch of je iPhone te doen. Daarna voeg je een betaalpas toe aan de wallet, zodat deze weet van welke rekeningen betalen kunnen worden afgeschreven. Vervolgens heb je ook nog eens de keuze om met Face ID of Touch ID te betalen, afhankelijk van wat er exact je voorkeur heeft. Met de Apple Watch werkt het weer net iets anders. Hiermee kun je op het kopje aan de zijkant drukken. Vervolgens moet de Apple Watch tegen het betaalscherm worden gehouden en hoor je enkele momenten later een klikje, waarna je weet dat de transactie gelukt is.

Betaalautomaten waarmee je eenvoudig Apple Pay kunt gebruiken zijn relatief makkelijk te herkennen. Je ziet daarop een speciaal icoontje voor contactloos betalen, net als dat op moderne pinpassen te zien is. In vrijwel iedere bekende winkel zul je dit terugvinden, en dus is het bijna overal mogelijk om vandaag de dag met betaalmethodes als Apple Pay betalingen te doen. Het symbool van contactloos betalen is overigens vaak aan de zijkant van betaalautomaten te vinden, precies op het punt waar je jouw iPhone of Apple Watch tegenaan kunt houden om zo een betaling uit te voeren.

Gebruiken veel mensen Apple Pay?

Inmiddels zijn diensten als Apple Pay en andere manieren om mobiel te betalen populairder dan het betalen met de pinpas geworden. Contactloos betalen met pinpas is nog wel populairder dan mobiele betalingen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Inmiddels is het bij alle grote en minder grote banken mogelijk om op deze manier betalingen te doen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. In totaal doet ongeveer 15% van alle mensen in Nederland dit al.