Terug naar iPPAwards 2018: van deze foto's geloof je niet dat ze met de iPhone gemaakt zijn
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPPAwards 2018: van deze foto's geloof je niet dat ze met de iPhone gemaakt zijn

Door Laura Grootaarts20 juli 2018 12:282 min. leestijd1

Ieder jaar worden de iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) uitgereikt, zo ook dit jaar. 25 foto’s vielen deze week in de prijzen tijdens de elfde editie van deze competitie. En het blijkt maar weer eens: je hebt geen dure spiegelreflex nodig om een prachtige foto te maken, de iPhone-camera doet zijn werk ook buitengewoon goed. En aan de winnaars te zien, hoef je echt niet te beschikken over het allernieuwste toestel.

iPPAwards 2018: de grote winnaars

Op deze pagina vind je de vier foto’s die de belangrijkste prijzen in de wacht hebben gesleept tijdens de iPPAwards 2018. Er waren duizenden inzendingen uit meer dan 140 landen. Op de website ippawards.com vind je alle winnaars plus de achtergronden bij de diverse foto’s en de makers ervan. Ook kun je je daar alvast inschrijven voor de elfde editie van de wedstrijd – je hebt nog tot 31 maart 2019 de tijd om met iets briljants te komen. Daarbij mag je je foto’s wel bewerken met iOS-apps zoals VSCO en Snapseed, maar niet op de Mac met bijvoorbeeld Photoshop.

Hoofdprijs

iPPawards 2018

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Fotograaf: Jashim Salam, Bangladesh. Rohingya-kinderen kijken naar een voorlichtingsfilm over gezondheid en sanitaire voorzieningen in de buurt van het vluchtelingenkamp Tangkhali in Ukhiya. Gemaakt met iPhone 7.

Eerste prijs

iPPawards 2018

Fotograaf: Alexandre Weber, Zwitserland. De foto werd genomen in Salvador de Bahia, Brazilië, spontaan nadat een vrachtwagen voorbijreed. De vrouw met traditionele kleding kijkt de vrachtwagen na. Gemaakt met iPhone 6s.

Tweede prijs

iPPawards 2018

Fotograaf: Huapeng Zhao, China. Ik ontmoette deze jongen tijdens een wandeling langs de kust. Toen ik probeerde een foto van hem te maken, hield hij de vis die hij gevangen had voor zijn oog. Gemaakt met iPhone 6.

Derde prijs

iPPawards 2018

Fotograaf: Zarni Myo Win, Myanmar. Een jongen die zijn been verloor, kijkt naar zijn voetballende vrienden. Hij zei dat hij voetbal wilde spelen als hij dat zou kunnen. Gemaakt met iPhone 7 Plus.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

‘lucky shots’? 😉

Jawel, er kan best veel zolang je er maar wat aandacht aan besteed qua instellingen voordat je een (of dè) foto maakt.

En maak er meerdere vanuit verschillende standpunten i.v.m. met lichtval enzo, dan zit er altijd wel eentje bij.