Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhoto werkt niet meer in iOS 8

Auteur: Daan Jeuken
1 reacties

Het einde van het tijdperk iPhoto is nabij. Waar Apple eerder bekendmaakte dat op de Mac Aperture en iPhoto opgaan in het nieuwe programma Photos, blijkt uit de bèta’s van iOS 8 dat ook het mobiele programma wordt opgeheven. Sommige functies worden overgenomen door Foto’s, maar er verdwijnen er ook een hoop.

Foto’s


Lees verder na de advertentie

Allereerst het goede nieuws: de meestgebruikte bewerkingsfuncties van iPhoto zijn in iOS 8 geïntegreerd in de app Foto’s. Daar kun je net als in iPhoto eenvoudig spelen met variabelen als belichting, contrast, helderheid en verzadiging.

Fotoboeken en diavoorstellingen

Er zijn echter ook iPhoto-functies die Foto’s niet gaat overnemen. Bij de update naar iOS 8 krijg je de melding dat je iPhoto-data naar Foto’s kunt migreren, maar dat alle data omtrent reisverslagen, fotoboeken en diavoorstellingen verloren gaan. Dat is zonde, want je kon met het programma eenvoudig prachtige voorstellingen en boeken produceren.

iPhoto iOS 8

Andere apps

Overigens is de kans groot dat andere ontwikkelaars snel in Apple’s hiaten gaan duiken. In iOS 8 kunnen namelijk alle externe apps de foto’s uit je filmrol bewerken en daar opslaan. Mis je dus een functie? Kijk dan vooral in de App Store.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt