Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone XS Max-camera scoort zeer goed – maar is nét niet de beste

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone XS Max camera


Lees verder na de advertentie

De camera van de iPhone XS (Max) wekt indruk. Zijn voorganger beschikte al over een fantastisch camerasysteem, maar de plaatjes van Apple’s nieuwe vlaggenschip zijn nog overweldigender. Heeft de iPhone XS Max ’s werelds beste smartphonecamera? Net niet, zo oordeelt het toonaangevende DxOmark. Alleen de drievoudige camera van de Huawei P20 Pro doet het iets beter.

iPhone XS Max camera

Als het gaat om testen voor camera’s, is DxOMark een van de meest gerenommeerde websites. Zij beoordelen de camera’s van smartphones na meer dan 1500 foto’s en ruim 2 uur aan videomateriaal.

Dit keer onderwierpen die ze de iPhone XS Max aan verschillende testen en de score kwam uit op 105. Dat is vier punten minder dan het vlaggenschip van Huawei. De derde plek (103 punten) wordt ingenomen door de paradepaardjes van HTC en Samsung: de U12 en Galaxy Note 9. De top 10:

beste smartphone camera


kooptip

Het team van DxOMark is zeer te spreken over de camera van de iPhone XS Max. ‘Die is een van de beste die we ooit hebben getest’, stelt de website. Op veel gebieden zijn er volgens het testteam duidelijke verbeteringen ten opzichte van de iPhone X van vorig jaar.

Vooral bij helder licht presteert de camera van de iPhone XS Max uitstekend, met ‘een zeer breed dynamisch bereik en goed detail’. DxOMark prijst ook de autofocus en beeldstabilisatie die snel en efficiënt werken. Over het algemeen wordt de camera gezien als zeer betrouwbaar en die zou consequent goede resultaten leveren.

‘Maar als we één aspect van de camera moeten kiezen dat verbeterd zou moeten worden, dan is dat de zoomfunctie’, schrijft de website. ‘Die is licht verbeterd ten opzichte van de iPhone X, maar zoombeelden laten veel luminantieruis zien en zijn minder gedetailleerd dan bij sommige high-end-rivalen, zoals de Huawei P20 Pro en de Samsung Galaxy Note 9’.

Plus- en minpunten iPhone XS camera

iPhone XS camera

DxOMark sluit de beoordeling af met de sterke en zwakke punten van de iPhone XS-camera:

Sterke kanten

  • Binnenhuis en bij helder licht is de belichting en het dynamisch bereik zeer goed.
  • In alle lichtomstandigheden zijn de details goed te zien.
  • Levendige en aangename kleuren in alle omstandigheden.
  • Snelle en nauwkeurige autofocus.
  • Zeer goed in het isoleren van het onderwerp en een aangenaam schijnwerper-effect in de portretmodus.

Mindere kanten

  • Flash-foto’s vaak onderbelicht.
  • Luminantieruis aanwezig bij weinig licht en in de schaduwgebieden van contrastrijke scènes.
  • Grove luminantieruis en gebrek aan detail duidelijk zichtbaar bij zoom-shots.

[relatedissue]