Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPhone XR komt in 2024 weer terug – maar wel met een andere naam

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone XR 2024


Lees verder na de advertentie

De populaire iPhone XR komt na jaren van afwezigheid in 2024 weer terug, maar krijgt wel een nieuwe naam – én een nieuwe chip! Dit moet je weten.

iPhone XR komt terug?

Huh, de iPhone XR maakt een comeback? Jazeker! Althans, volgens nieuwe geruchten van de betrouwbare display-analist Ross Young. Hij geeft namelijk aan dat Apple schermen heeft besteld voor een nieuwe iPhone, die qua specificaties exact hetzelfde zijn als het scherm op de iPhone XR: 6,1 inch diagonaal, lcd, en met ruimte voor een inkeping in het scherm.

Toch gaat de iPhone waar deze schermen in komen niet meer XR heten. Het gaat namelijk om de vierde generatie iPhone SE, die pas in 2024 wordt verwacht, en exact hetzelfde ontwerp als de XR krijgt. Aan de binnenkant zal dit model wél heel anders zijn – daarover lees je hieronder meer.

iPhone SE 2024

iPhone SE 2024


kooptip

Hoewel de iPhone SE 4 dus nog twee jaar op zich laat wachten, weten we nu al bijna exact wat de specificaties ervan worden. Zo krijgt hij de supersnelle Apple A16 Bionic-chip die ook in de iPhone 15 (Plus) zal zitten, en ondersteuning voor 5G. Daarnaast krijgt hij functies van nieuwere iPhone-modellen, zoals Ongelukdetectie om automatisch 112 te bellen bij een crash, en de Photonic Engine om betere foto’s te kunnen maken. De oude XR met zijn A12-chip is er niks bij!

kooptip

Aan de buitenkant verwachten we alleen nieuwe kleuren zoals Sterrenlicht en Middernacht. Verder is de nieuwe SE gelijk aan de XR, met hetzelfde scherm, dezelfde camera, en dezelfde inkeping met Face ID-gezichtsherkenning. Sommige geruchten noemen een aan/uit-knop met Touch ID in plaats van gezichtsherkenning – om zo de kosten van het toestel te drukken – maar die wijziging verwachten wij eigenlijk niet.

Nog even geduld

De iPhone SE 4 komt begin 2024 uit, in maart of april. Voor die tijd verwachten we ook nog de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) in september 2023. Heb je niet zo veel geduld? Hieronder hebben we wat artikelen verzameld over de nieuwe iPhone 14, die al wél gewoon beschikbaar is.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors