Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone verkopen: zo krijg je direct geld voor je oude iPhone

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ruim de helft van de Nederlanders bewaart oude mobieltjes in de la, blijkt uit een recent onderzoek van het CBS dat deze schokkende cijfers heeft onthuld. Slechts 20 procent levert hun oude mobieltje in en 10 procent biedt het toestel aan voor recycling. In tijden dat de klimaatcrisis een onderwerp van de dag is zijn dit teleurstellende cijfers die nauwelijks bijdragen aan een beter milieu.

Nederlanders niet op de hoogte van iPhone-verkopen

Uit bovenstaande cijfers van het CBS blijkt dat het merendeel van de Nederlanders er niet aan denkt om zijn of haar iPhone te verkopen. Door je iPhone te verkopen, maak je iemand anders blij met dit toestel. Een kapotte iPhone kan vaak eenvoudig worden gerepareerd zodat deze weer verkocht kan worden en een tweede leven kan krijgen. Zelfs wanneer een toestel helemaal defect is kan deze nog uitstekend worden gebruikt voor reserveonderdelen. Het verkopen van je iPhone is dus niet alleen goed voor je portemonnee maar óók voor het milieu.

Hoeveel is je iPhone nog waard?

Een oude gebruikte iPhone is vaak nog meer geld waar dan je denkt. Zo geeft Fixje bijvoorbeeld tot maximaal 370 euro voor een iPhone 12, 200 euro voor een iPhone XS en 160 euro voor een iPhone 8 Plus . Er zijn verschillende manieren om eenvoudig je iPhone te verkopen. Belangrijk is dat je de iPhone altijd leegmaakt voor de verkoop, op die manier kan iemand anders bij je gegevens. Het leegmaken van je toestel doe je op de volgende manier: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Zet over of stel opnieuw in>Wis alle inhoud en instellingen’. Kies daarna nog voor ‘Ga door’ en vul je toegangscode en Apple ID-wachtwoord in. Hierna is de iPhone leeggemaakt en klaar om te verkopen.

Hoe verkoop je eenvoudig je gebruikte iPhone

Een iPhone verkopen gaat even snel als het zetten van een kop koffie. Verkopen via Marktplaats en Fixje zijn vandaag de dag populaire opties. Het verkopen via Marktplaats kennen veel mensen. En hoewel bijna elke Nederlander weleens wat verkocht heeft via deze site, vinden veel mensen het niet fijn dat iemand aan de deur komt om een iPhone op te halen. Bovendien moet het handelen via de site je liggen en het kan veel tijd kosten.

iPhone verkopen voor een vaste prijs


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wanneer je niet wilt handelen over de prijs van je toestel en het geld snel wilt ontvangen dan is het verkopen van je iPhone aan Fixje een goede optie. Zo ontvang je na goedkeuring van de waarde van het toestel binnen vijf werkdagen het geld op je rekening en dat is snel. Op de website van FixjeiPhone vind je een eenvoudige calculator waar je binnen één minuut kunt zien hoeveel je iPhone waard is. Waar wacht je nog op?

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!