Terug naar iPhone straks te bedienen met gewone handschoenen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone straks te bedienen met gewone handschoenen

Door Laura Grootaarts27 november 2015 09:542 min. leestijd0

Wat was het vanochtend koud! Misschien heb je je autoruiten wel moeten krabben, of stond je kleumend te wachten op een vertraagde trein. Het is weer de hoogste tijd om je handschoenen uit de mottenballen te halen. Maar als je handschoenen draagt, kun je je iPhone niet meer bedienen. Niet handig als je gebeld wordt, of als je even wilt controleren of die trein vandaag nog wel gaat komen, want dan moet je ze snel weer uittrekken. Het lijkt erop dat Apple bezig is met het oplossen van dit probleem.

iPhone handschoen

iPhone bedienen met handschoenen of pleister

Apple heeft een patent aangevraagd met de naam Glove Touch Detection. De bedoeling hiervan is dat je iPhone gewoon reageert op je aanrakingen als je normale handschoenen draagt. Maar deze uitvinding komt op wel meer manieren goed van pas. Het zou bijvoorbeeld ook moeten werken als je een pleister of een verbandje om je vinger hebt. Het zou ook een uitkomst kunnen zijn voor mensen die op hun werk voor veiligheidsredenen handschoenen moeten dragen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Is er geen alternatief?

Smartphones van andere merken werken soms als als je gewone handschoenen draagt, maar daarvoor moet je eerst wel de instellingen van het toestel aanpassen. Moet je verdorie alsnog in de kou eerst je handschoenen uittrekken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Samsung Galaxy Note 3. Bij het patent van Apple detecteert het scherm helemaal zelf of je handschoenen draagt. Het zal nog wel een tijd duren voordat het zover is, en vooralsnog ben je dus aangewezen op speciale touchscreenhandschoenen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar