Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone SE staat voor ‘Special Edition’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone SE


Lees verder na de advertentie

Apple heeft tijdens de keynote gisteren heel wat onthuld – een nieuwe kleine iPhone SE, een compactere iPad Pro en nieuwe bandjes voor de  goedkoper geworden Apple Watch. Maar één ding bleef tot nu toe in mysteriën gehuld: waar staan de letters ‘SE’ in de naam van de nieuwe iPhone precies voor? Tijdens de keynote werd er met geen woord over gerept.

Nieuwe iPhone is een special edition

Echt heel lastig gokken was het niet. SE is zoals we al vermoedden de afkorting van Special Edition. Apple’s marketingbaas Phil Schiller heeft dit bevestigd tegenover Jason Cipriani, journalist bij Fortune Magazine. Normaal laat een naam van een nieuwe iPhone zich goed voorspellen, maar dat was dit keer niet het geval. Het is voor het eerst in het bestaan van de iPhone dat er een toestel is verschenen zonder nummer in de naam.


https://twitter.com/mrcippy/status/711980520708542465
Een tijd terug werd nog aangenomen dat de nieuwe 4-inch iPhone de naam iPhone 5se zou gaan dragen, maar Apple heeft uiteindelijk gekozen voor een andere naam. Dat zou zomaar een slimme marketingtruc kunnen zijn. iPhone 5se klinkt al met al toch als een stap terug in de tijd, aangezien de laatste iPhone 5 drie jaar geleden verscheen. En dat is toch echt te weinig eer voor een iPhone die in veel opzichten beter is dan de iPhone 6.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt