Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Volgende iPhone SE verandert spectaculair: dit is er nieuw’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 4

Met de brede schermranden, een thuisknop en een klein display ziet de huidige iPhone SE er op z’n zachtst gezegd gedateerd uit. Maar de volgende iPhone SE (4e generatie) ondergaat een grote metamorfose.

Lees verder na de advertentie

Design iPhone SE 4

De iPhone SE is het goedkoopste toestel uit de line-up van Apple. Bij de afgelopen twee generaties leende de SE het ontwerp van de iPhone 8 uit 2017. Bij de volgende iPhone SE wordt er gekozen voor een veel modernere look, waarbij het design als twee druppels lijkt op de iPhone 14.

Dit meldt MacRumors op basis van bronnen. De geruchten zijn er eerder geweest, maar de website heeft aanvullende informatie ontvangen die de beweringen verder bevestigt. Zo is er meer bekend over de precieze specificaties.

Face ID en 48-megapixelsensor

kooptip

iPhone 14 aanbieding

De iPhone SE 4 zou een aangepaste versie van het bestaande iPhone 14-chassis gebruiken, met hetzelfde platte ontwerp. De afmetingen zouden exact hetzelfde zijn als de 6,1-inch iPhone 14, het basismodel. MacRumors bevestigt ook dat de vierde generatie iPhone SE eindelijk afstapt van de Touch ID-knop. Het ontgrendelen doe je met Face ID, net als bij alle andere recente iPhone-modellen.

Er zijn ook belangrijke verschillen met de iPhone 14, dus een kopie wordt de nieuwe iPhone SE niet. Het lijkt erop dat Apple het toestel aan de achterkant uitrust met één camera, in plaats van twee bij de iPhone 14. Wel lijkt de hoofdcamera net zo goed te worden: de iPhone SE zou eveneens beschikken over een lens met een 48-megapixelsensor.

Usb-c en actieknop

De afmetingen van de chassis zijn nagenoeg identiek aan de iPhone 14, maar wijken dus wel een beetje af. Dit is om twee nieuwe features mogelijk te maken: een multifunctionele actieknop en een usb-c-poort.

De actieknop is een knop die nu nog exclusief is voor de iPhone 15 Pro-modellen. Aan deze knop kun je zelf een actie toekennen, zoals het activeren van de zaklamp of camera. De knop vervangt de schakelaar voor de stille modus en bevindt zich boven de volumeknoppen.

Wanneer is de release?

De nieuwe iPhone SE is een upgrade om naar uit te kijken, maar een lancering blijft voorlopig uit. Volgens MacRumors is de release van de iPhone SE 4 pas in 2025. Kun of wil je niet zo lang wachten, dan is dit een goed moment om zijn dubbelganger in huis te halen. De iPhone 14 is dankzij Black Friday flink afgeprijsd bij de Mediamarkt en kost 789 euro.