Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone screenprotector: dit is de beste optie voor jou

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone screenprotector


Lees verder na de advertentie

Het primaire doel van een screenprotector is natuurlijk duidelijk: je voorkomt ermee dat er krassen op het scherm van je iPhone komen. Wat dat betreft maakt het niet zoveel uit welke screenprotector je kiest. Toch zitten er best wat verschillen in de beschikbare varianten. In dit artikel lees je alles over die verschillen en ontdek je wat voor jou de beste iPhone screenprotector is.

iPhone screenprotector

Je wist misschien al wel dat er screenprotectors zijn van folie en van glas, maar wist je ook dat er screenprotectors zijn van Privacy glass? We zetten de verschillende opties voor je op rij.

Display folie

Een display folie is een flexibele screenprotector die je op het scherm plakt. De folie beschermt het scherm van je smartphone bij dagelijks gebruik en voorkomt dat er krasjes op ontstaan. Het blijft natuurlijk wel folie, dus echt scherpe voorwerpen gaan er mogelijk toch doorheen. In de praktijk biedt folie echter een prima bescherming. Een goede Display folie is bijvoorbeeld de Eiger Tri Flex Display Folie.

iPhone screenprotector


kooptip

De Eiger Tri Flex Display Folie bestaat uit drie lagen: een anti-kras-, anti-schok- en siliconenlaag. De anti-kraslaag is duurzaam en krasbestendig, de anti-schoklaag biedt impactbescherming, en de siliconenlaag zorgt ervoor dat de displaybeschermer zich zonder luchtbellen aan je iPhone hecht. De folie is met slechts 0,4 mm echt ultradun en biedt een hoge transparantie met anti-vergelende eigenschappen. Toch is de folie met een hardheid van 5H zonder meer sterk. Er blijft geen residu achter wanneer je de Eiger Tri Flex Display Folie weer verwijdert.

Tempered glass

Een screenprotector van Tempered glass biedt de beste bescherming voor het scherm van je iPhone. Het glas is namelijk hard en beschermt in tegenstelling tot folie ook tegen zwaardere krassen. Een goede keuze voor een Tempered glass screenprotector is de Rosso Tempered Glass Screen Protector

De Rosso-screenprotector is vervaardigd uit Tempered glass met een sterkte van 9H, wat zorgt voor een maximale bescherming tegen barsten, krassen en vlekken. De hoge resolutie van je display blijft daarbij gewoon behouden. De screenprotector is heel eenvoudig te installeren dankzij de meegeleverde installatietray. Benieuwd hoe dat werkt? In onderstaande video wordt dat helemaal uitgelegd.

Privacy glass

Als je belangrijke dingen op je telefoon aan het doen bent, is het natuurlijk vervelend dat er mensen mee kunnen kijken. Dat voorkom je met een Privacy glass screenprotector. Die beschermt namelijk niet alleen tegen krassen, maar creëert tegelijkertijd wat extra privacy door de kijkhoek te beperken. Kies bijvoorbeeld voor de PanzerGlass Privacy.

iPhone screenprotector

De PanzerGlass Privacy heeft een speciale coating die 99,99% van alle veelvoorkomende oppervlaktebacteriën elimineert en vette vingerafdrukken weert. De Tempered glass screenprotector biedt een uitstekende bescherming en het ingebouwde privacyfilter zorgt ervoor dat er niemand met je mee kan kijken. De PanzerGlass Privacy is namelijk voorzien van 2-way privacy glass waardoor je het scherm alleen kunt zien als je er recht voor zit.

Overige iPhone screenprotector

Wil je je iPhone zo goed mogelijk beschermen, dan heb je waarschijnlijk ook al een hoesje. Toch is er dan nog iets wat je kunt toevoegen voor extra bescherming. Het gaat dan niet zozeer om een screenprotector, maar om een lensprotector. Die zijn doorgaans ook gemaakt van Tempered glass. Een goede optie is de Imak Camera Lens Protector + Lens Cap Clear.

lensprotector

Deze lensprotector van Imak biedt een uitstekende bescherming tegen krassen en stoten. Een hydrofobe en oleofobe laag weren viezigheid, zodat je altijd perfecte foto’s en video’s blijft maken. Door de uitstekende pasvorm wordt de volledige camera beschermd. Ook raakt de camera het oppervlak niet meer wanneer je de iPhone neerlegt. De protector wordt bovendien geleverd met een lenscap.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!