Terug naar Er komt meer reclame naar de iPhone – en ook jij gaat dit merken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Er komt meer reclame naar de iPhone – en ook jij gaat dit merken

Door Annemiek Lourensen24 oktober 2022 11:422 min. leestijd1

Apple heeft bevestigd: er komt meer reclame naar je iPhone, en dat ga je al snel merken. Maar waar komen de advertenties te staan? En hoeveel last heb je ervan?

iPhone meer reclame

Meer reclame op je iPhone

Reclame heeft je iPhone al langer dan vandaag. Ook in de App Store: Nederland moet er sinds maart 2019 aan geloven. Typ je sindsdien een bepaalde term in de zoekbalk van de app, dan krijg je niet direct het meest relevante resultaat te zien. Bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt namelijk een advertentie voor een uitgelichte app. De meningen over deze tactiek zijn verdeeld, maar toch is het al enige tijd duidelijk dat Apple meer reclames wil verkopen. En die tijd is nu aangebroken.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

App Store

De App Store krijgt er nu nóg meer reclame bij, en wel vanaf woensdag 25 oktober. In een brief aan app-ontwikkelaars laat Apple weten dat de virtuele app-winkel op twee verschillende plekken advertenties krijgt: bij het tabblad ‘Vandaag’ en de sectie ‘Suggesties voor jou’. Bij eerstgenoemde vind je dagelijks nieuwe apps om te downloaden, en vind je direct wanneer je de App Store opent. De andere suggesties verschijnen juist wanneer je op een willekeurige app tikt en helemaal naar beneden scrolt.

Door meer advertenties toe te voegen, hoopt Apple app-ontwikkelaars te helpen een groter publiek te trekken. En doordat gebruikers daarom een gevarieerder aanbod krijgen, kunnen zij meer uit de App Store halen. Al hoef je je geen zorgen te maken om valse reclames: de App Store staat alleen advertenties en producten toe die het platform zelf goedgekeurd heeft.

Reclame onderscheiden

Meer reclames in de App Store – dat past toch niet bij de premium uitstraling van Apple? Vinden wij ook, maar gelukkig blijven de advertenties alsnog gemakkelijk te onderscheiden van de ‘echte’ app-aanbevelingen. De uitgelichte apps krijgen namelijk het labeltje ‘reclame’, evenals een opvallende blauwe achtergrond. Net zoals de advertenties op de oude plekken al lang hebben.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Tja, ook op deze webpagina staat reclame te over… 😉 Nou ja, 2*2 stuks, plus wat zelf-verwijzingen. Zelf sta ik zelfs open voor reclame, mits de adverteerder mag hopen, dat ik hem de kosten meer dan vergoed door zijn product te kopen. Ik heb zelfs een reclame-profiel (of zo) bij Google. Maar nog steeds zijn er bedrijven die mij dingen aanbieden waaraan ik geen behoefte kan hebben. (Voedsel voor huisdieren die ik niet heb, en zo. – Waarom zou ik voor YouTube betalen, als onnozele bedrijven dat doen?) – Op deze webpagina valt het trouwens mee: CoolBlue zal vroeg of… Lees meer »