Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone met dual sim in aantocht: iPhone 2018 krijgt virtuele en losse simkaart’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone XI-concept iPhone dual sim


Lees verder na de advertentie

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple voor het eerst een iPhone lanceert met dual sim-technologie. De goed ingelichte analist Ming-chi Kuo maakte meermaals melding van de komst van een iPhone met dual sim. Nu blaast het Chinese 21st Century Business Herald het gerucht nieuw leven in en de zakenkrant komt met nog wat extra informatie.

iPhone 2018 met dual sim

Ten minste één van Apple’s nieuwe iPhone 2018-modellen beschikt over een dubbele simkaart, zo stellen bronnen aan de Chinese website. Naast de traditionele simkaart zou het toestel zijn voorzien van een ingebouwde Apple SIM. Die kan je dan bijvoorbeeld naast je sim only gebruiken.

De Apple SIM kennen we al van sommige iPad Pro-modellen. Met een Apple SIM is het mogelijk om snel tussen providers te schakelen – handig voor mensen die vaak op reis zijn. Het werkt met geselecteerde providers en je kunt de Apple SIM in 180 verschillende landen gebruiken.

Aanvankelijk was de Apple SIM alleen beschikbaar als een fysieke kaart die in de lade moest worden geplaatst. Bij de nieuwste iPad Pro is de kaart echter in het toestel geïntegreerd en het is aannemelijk dat Apple hetzelfde doet met de nieuwe iPhone 2018.

iPhone dual sim


kooptip

Als we de geruchten mogen geloven, dan presenteert Apple in september drie nieuwe iPhones: een tweede generatie iPhone X, een iPhone X Plus en een goedkope variant van de iPhone X: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Welke van deze drie nieuwe modellen over een dubbele simkaart beschikt, meldt de website niet.

Hier deed Kuo eerder wél uitspraken over: volgens hem gaat het om de 6,1-inch iPhone. Naast voor mensen die veel reizen, is een dual sim iPhone handig voor als je werk en privé gescheiden wilt houden. Met je iPhone beschik je immers over twee verschillende telefoonnummers.