Terug naar ‘iPhone met dual sim in aantocht: iPhone 2018 krijgt virtuele en losse simkaart’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone met dual sim in aantocht: iPhone 2018 krijgt virtuele en losse simkaart’

Door Koen van Ekeren2 juli 2018 10:552 min. leestijd0

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple voor het eerst een iPhone lanceert met dual sim-technologie. De goed ingelichte analist Ming-chi Kuo maakte meermaals melding van de komst van een iPhone met dual sim. Nu blaast het Chinese 21st Century Business Herald het gerucht nieuw leven in en de zakenkrant komt met nog wat extra informatie.

iPhone XI-concept dual sim

iPhone 2018 met dual sim

Ten minste één van Apple’s nieuwe iPhone 2018-modellen beschikt over een dubbele simkaart, zo stellen bronnen aan de Chinese website. Naast de traditionele simkaart zou het toestel zijn voorzien van een ingebouwde Apple SIM. Die kan je dan bijvoorbeeld naast je sim only gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Apple SIM kennen we al van sommige iPad Pro-modellen. Met een Apple SIM is het mogelijk om snel tussen providers te schakelen – handig voor mensen die vaak op reis zijn. Het werkt met geselecteerde providers en je kunt de Apple SIM in 180 verschillende landen gebruiken.

Aanvankelijk was de Apple SIM alleen beschikbaar als een fysieke kaart die in de lade moest worden geplaatst. Bij de nieuwste iPad Pro is de kaart echter in het toestel geïntegreerd en het is aannemelijk dat Apple hetzelfde doet met de nieuwe iPhone 2018.

iPhone dual sim

Als we de geruchten mogen geloven, dan presenteert Apple in september drie nieuwe iPhones: een tweede generatie iPhone X, een iPhone X Plus en een goedkope variant van de iPhone X: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Welke van deze drie nieuwe modellen over een dubbele simkaart beschikt, meldt de website niet.

Hier deed Kuo eerder wél uitspraken over: volgens hem gaat het om de 6,1-inch iPhone. Naast voor mensen die veel reizen, is een dual sim iPhone handig voor als je werk en privé gescheiden wilt houden. Met je iPhone beschik je immers over twee verschillende telefoonnummers.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar