Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Neemt de iPhone afscheid van de fysieke SIM-kaart? (update)

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone afscheid SIM-kaart


Lees verder na de advertentie

Update 28 December: bekende lekker DylanDKT heeft inmiddels bevestigd dat het simkaartslot van de iPhone in de toekomst verdwijnt. Het is nog onduidelijk of hij hiermee dezelfde iPhone en verschijningsdatum bedoelt. 


De geruchtenmolen staat nooit stil, zelfs niet tijdens de feestdagen. Zo suggereert een nieuw bericht dat Apple plannen heeft om via een toekomstige iPhone afscheid te nemen van de fysieke SIM-kaart. En zit hier een kern van waarheid in, dan gebeurt dit sneller dan verwacht.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Apple omarmt eSIM

Afgelopen weekend suggereerde de Braziliaanse website BlogDoiPhone dat Apple erop uit is om de iPhone 15 Pro zonder simkaartslot te leveren. Dit zou betekenen dat de eSIM – een ingebouwde kaart in je toestel – de fysieke SIM-kaart vervangt. En dit laat niet lang op zicht wachten: het toestel wordt al in 2023 verwacht.


kooptip

Overigens plaatsen we wel grote vraagtekens bij dit bericht. BlogDoiPhone is (onder ons) geen bekende naam en doet de bewering op basis van ‘interne bronnen’. Neem dit gerucht daarom wel met een (flinke) korrel zout. Heeft de website ’t wél bij het goede eind, dan heeft dit verstrekkende gevolgen voor de telecomwereld. Bijvoorbeeld in Nederland is er slechts een handjevol telecombedrijven dat eSIM-kaarten aanbiedt. Wil Apple dit plan daadwerkelijk doorzetten, dan moet hier snel verandering in komen. Al is het ook mogelijk dat het ontwerp van het toestel uiteindelijk per land verschilt.

Update 28 december: Het gerucht is ondertussen door twee bekende namen erkend. MacRumors beweert via een anonieme tip dat Apple de iPhone zonder simkaartslot al in september 2022 uitbrengt. Dit betekent dat de verandering al bij de iPhone 14 van toepassing is. Het meest opmerkelijke is echter dat ook DylanDKT bevestigt dat het simkaartslot verleden tijd is. Deze bekende lekker heeft verder niets laten doorschemeren over het desbetreffende iPhone-model of de verschijningsdatum.

iPhone neemt langzaam afscheid van SIM-kaart

Dit is niet de eerste keer dat Apple de eSIM omarmt. Zo zijn de iPhone XS (Max) en iPhone XR de eerste toestellen die maar liefst twee SIM-kaarten ondersteunen – één eSIM en één plastic SIM-kaart. Zo ben je met twee nummers bereikbaar, en dat voor de prijs van één iPhone.

Bovendien gaan de iPhone 13 en iPhone 13 Pro nog een stapje verder met ‘dual sim’. Hiermee heb je ook twee nummers ter beschikking, maar dan specifiek twee eSIMS. Volgens BlogDoiPhone zal de iPhone 15 Pro dit blijven ondersteunen. Het einde van de fysieke SIM-kaart lijkt dus in zicht.

Bron: 9to5Mac (1) & (2)