Terug naar 'iPhone krijgt in 2019 een kleinere notch'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone krijgt in 2019 een kleinere notch'

Door Laura Grootaarts16 januari 2018 18:072 min. leestijd0

De iPhone die in 2019 verschijnt, krijgt misschien een kleinere notch. Dat is een opluchting voor veel mensen die zich ergeren aan de inkeping aan de bovenkant van het scherm.

iPhone 2019: kleinere notch door combineren onderdelen

TrueDepth module iPhone X

Apple zou momenteel onderzoeken hoe ze het formaat van de inkeping kunnen reduceren, zo melden Zuid-Koreaanse insiders. De frontcamera en de gezichtsherkennings-module zouden gecombineerd worden en dat maakt dat er stukken minder ruimte nodig is. Hoe dit gaat gebeuren, is nog volstrekt onduidelijk. Het rapport blijft ook vaag, door te spreken over ‘de gezichtsherkennings-module’ terwijl die feitelijk ook weer is opgebouwd uit diverse onderdelen. Maar goed: 2019 is nog ver weg en het zou vreemd zijn als de geruchten in dit stadium nu al heel concreet waren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone X inkeping

De notch is misschien wel het meest besproken aspect van de iPhone X – oké, de prijs misschien daargelaten. De iPhone X is vrijwel randloos, maar er moest ergens ruimte worden gecreëerd voor de Face ID-technologie. Sommigen vinden de notch een geniale oplossing: niet alleen lost het een praktisch probleem op, het zorgt ervoor dat de iPhone weer een uniek design-element heeft. De notch is wat dat betreft net zo kenmerkend als de oude vertrouwde thuisknop.

Maar niet iedereen is even gecharmeerd van Apple’s oplossing. De inkeping zou in de weg zitten, bijvoorbeeld als je een video kijkt in landschapsmodus. Voor die mensen komt er dus misschien een oplossing, maar het geduld wordt daarvoor wel weer op de proef gesteld. Eerst dus nog maar eens kijken wat 2018 ons te bieden heeft – we beginnen waarschijnlijk met een iPhone SE 2.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar