Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone krijgt in 2019 een kleinere notch'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
TrueDepth camera iPhone X


Lees verder na de advertentie

De iPhone die in 2019 verschijnt, krijgt misschien een kleinere notch. Dat is een opluchting voor veel mensen die zich ergeren aan de inkeping aan de bovenkant van het scherm.

iPhone 2019: kleinere notch door combineren onderdelen

TrueDepth module iPhone X

Apple zou momenteel onderzoeken hoe ze het formaat van de inkeping kunnen reduceren, zo melden Zuid-Koreaanse insiders. De frontcamera en de gezichtsherkennings-module zouden gecombineerd worden en dat maakt dat er stukken minder ruimte nodig is. Hoe dit gaat gebeuren, is nog volstrekt onduidelijk. Het rapport blijft ook vaag, door te spreken over ‘de gezichtsherkennings-module’ terwijl die feitelijk ook weer is opgebouwd uit diverse onderdelen. Maar goed: 2019 is nog ver weg en het zou vreemd zijn als de geruchten in dit stadium nu al heel concreet waren.

iPhone X inkeping

De notch is misschien wel het meest besproken aspect van de iPhone X – oké, de prijs misschien daargelaten. De iPhone X is vrijwel randloos, maar er moest ergens ruimte worden gecreëerd voor de Face ID-technologie. Sommigen vinden de notch een geniale oplossing: niet alleen lost het een praktisch probleem op, het zorgt ervoor dat de iPhone weer een uniek design-element heeft. De notch is wat dat betreft net zo kenmerkend als de oude vertrouwde thuisknop.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar niet iedereen is even gecharmeerd van Apple’s oplossing. De inkeping zou in de weg zitten, bijvoorbeeld als je een video kijkt in landschapsmodus. Voor die mensen komt er dus misschien een oplossing, maar het geduld wordt daarvoor wel weer op de proef gesteld. Eerst dus nog maar eens kijken wat 2018 ons te bieden heeft – we beginnen waarschijnlijk met een iPhone SE 2.