Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 17 Plus krijgt kleiner scherm: wat is er nog ‘plus’ aan?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 17 Plus scherm

Wil je de grootste iPhone zonder een Pro-prijs te betalen, dan ga je voor een Plus… toch? Het scherm van de iPhone 17 Plus brengt hier mogelijk verandering in.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 17 Plus scherm

Toen de iPhone 14 werd aangekondigd, kwam Apple plots met een gloednieuw model: de iPhone 14 Plus. ‘Plus’ omdat dit model een grotere uitvoering was van de reguliere iPhone 14 – naast het schermformaat waren er amper verschillen tussen de twee. Ook de iPhone 15 kreeg een Plus-versie, en naar verluidt zal de iPhone 16 deze traditie voortzetten. Maar met de iPhone 17 gooit Apple het juist over een andere boeg.

kooptip

Er komt nog wel een iPhone 17 Plus, maar volgens display-analist Ross Young krijgt deze een kleiner scherm dan zijn voorgangers. Welk formaat de Plus dan precies krijgt, heeft hij niet verklapt. Maar de iPhone 15 Plus heeft een display van 6,7 inch, en naar verluidt krijgt de iPhone 16 Plus hetzelfde schermformaat. De iPhone 17 Plus zit hier dus sowieso onder, aldus Young.

Plus of Pro Max?

Young verklaart niet waarom Apple de iPhone 17 Plus kleiner maakt, maar mogelijk ligt dit aan het Pro Max-model. Met de iPhone 14 en iPhone 15 kregen de Pro Max-toestellen namelijk hetzelfde schermformaat als hun Plus-broertjes. Maar wellicht wil Apple de verschillen tussen de Plus en Pro Max verhogen, om gebruikers die de allergrootste iPhone willen aan te sporen een veel duurdere Pro Max te kopen.

Die grotere verschillen zien we straks al bij de iPhone 16: naar verluidt krijgt het Plus-model in deze lineup gewoon weer een schermformaat van 6,7 inch, maar de iPhone 16 Pro Max stijgt naar 6,9 inch. Het is dan dus niet meer mogelijk om de grootste iPhone te kopen zonder de prijs van een Pro-model te betalen. En gezien de Pro Max met 0,2 inch groter wordt, is dat misschien een teken dat de Plus juist 0,2 inch kleiner wordt en uitkomt op 6,5 inch. In dat geval zou hij nog steeds de naam ‘Plus’ verdienen: hij is dan nog altijd groter dan de reguliere 6,1-inch iPhone.

iPhone 17 (Plus) release?

De iPhone 17 (Plus) en zijn Pro-broer laten voorlopig nog op zich wachten. Ze verschijnen pas volgend jaar, als de gloednieuwe iPhones van 2025. In 2024 is het eerst de beurt aan de iPhone 16. De volledige lineup wordt in september aangekondigd, en waarschijnlijk liggen de smartphones diezelfde maand nog in de winkels.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de aankomende iPhones? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!