Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 17 maakt een einde aan krassen op je scherm: dit is hoe

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 17 krassen

Het scherm van de iPhone 17 wordt naar verluidt uitgerust met een nieuw materiaal, en daardoor kan het display een stuk beter tegen krassen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 17 krassen

De iPhone 17 krijgt een nieuw, anti-reflecterend display, zo luidt een nieuw gerucht van Instant Digital. De Apple-leaker schrijft op het Chinese socialmediaplatform Weibo dat de buitenlaag van het scherm een ‘superharde, anti-reflecterende laag’ krijgt. En volgens hem is deze laag ‘krasbestendiger dan je denkt’. Welke naam dit materiaal krijgt en waarvan het is gemaakt, heeft de leaker niet onthuld.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De benodigdheden voor de laag zijn inmiddels overhandigd aan Apple’s leveranciers in China, aldus Instant Digital. Maar kennelijk niet op tijd voor de release van de iPhone 16. Grote kans dus dat dit toestel gewoon weer uitgerust met het inmiddels bekende Ceramic Shield.

Ceramic Shield

Al sinds de iPhone 12 uit 2020 maakt Apple gebruik van het zogeheten ‘Ceramic Shield’. Dit is een met keramiek versterkte glassoort voor de voorkant van de iPhone, ontwikkeld door Apple in samenwerking met het bedrijf Corning. Apple beweerde na de release dat de valbestendigheid van de iPhone 12 hierdoor vier keer zo hoog was als die van zijn voorganger, de iPhone 11. Ook de iPhone 15 maakt gebruik van Ceramic Shield, en deze versie zou zelfs ‘sterker dan elk ander smartphoneglas’ zijn. Het nieuwe materiaal voor de iPhone 17 moet dit dus overtreffen.

Instant Digitals omschrijving van het nieuwe materiaal lijkt erg op dat van het ‘Gorilla Glass Armor’ van de Galaxy S24 Ultra. Mogelijk neemt Apple deze techniek dan ook (deels) over, gezien Corning hier ook aan heeft gewerkt. Het Gorilla Glass Armor is vier keer zo krasbestendig als zijn voorganger, en reflecties zijn 75% minder zichtbaar dan bij ‘normaal’ glas. Het materiaal is zelfs bestendig tegen ‘micro krassen’ die na langdurig gebruik vanzelf in het scherm komen.

iPhone 16 en iPhone 17

Het krasbestendige materiaal is dus bedoeld voor de iPhone 17, maar dit toestel laat nog wel even op zich wachten. In 2025 ligt hij pas in de winkels. De iPhone van dit jaar is namelijk de iPhone 16, die in september wordt aangekondigd en mogelijk diezelfde maand nog wordt uitgebracht.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de aankomende iPhones? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Via: MacRumors