Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 17 krijgt véél beter display – dus sla de iPhone 16 maar over

Auteur: Ward Edema
0 reacties
OLED buigen

De iPhone 17 krijgt eindelijk een beter display, en dat maakt een groter verschil dan je denkt. Dit zijn de verbeteringen.

Lees verder na de advertentie

iPhone 17 display

Hoewel de iPhone de laatste jaren op veel punten is verbeterd, lijkt op één vlak de tijd stil te staan: het display. Al sinds de iPhone 13 heeft de ‘normale’ iPhone exact dezelfde schermtechniek, waarbij enkel de helderheid door de jaren heen iets is toegenomen. Dit terwijl de Pro-modellen van de iPhone functies hebben gekregen zoals ProMotion voor extra soepele animaties, en always-on zodat je altijd je klok en widgets in beeld hebt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gelukkig gaat Apple met de iPhone 17 eindelijk wat display-upgrades naar de reguliere iPhone brengen. Zowel de iPhone 17 als de iPhone 17 Plus krijgen namelijk een 120 Hz ProMotion-scherm én always-on, aldus techblog The Elec. Dat is een flinke stap vooruit ten opzichte van het 60 Hz-scherm zonder always-on waar we nu al jaren naar staren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Veel voordelen

De toevoeging van ProMotion zorgt niet alleen voor soepelere beelden, maar ook voor een langere accuduur. Dit komt omdat het scherm zichzelf aanpast aan wat je met je iPhone doet. Kijk je naar statische beelden zoals tekst, dan ververst het scherm met slechts 10 Hz. En kijk je bijvoorbeeld naar een film, dan wordt het 24 Hz. Oftewel: in veel situaties ligt de verversingssnelheid van het scherm lager dan de 60 Hz die de normale iPhone nu constant aanhoudt, en dat kost significant minder stroom.

iPhone 13 Pro ProMotion

De kans is ook groot dat de iPhone 17 (Plus) dunnere schermranden krijgt dan zijn voorgangers. Bij de iPhone 15 Pro, waar nu al de LTPO-schermtechniek in zit die ProMotion en always-on mogelijk maakt, zijn de randen ook al een stuk dunner dan bij de normale iPhone 15.

Nog anderhalf jaar

De iPhone 17 (Plus) komt pas in september 2025 uit, dus helaas heb je nog veel geduld nodig. In september van dit jaar komt al wel de iPhone 16 (Plus), maar die heeft volgens de huidige geruchten nog steeds de schermtechniek van de iPhone 13, evenals bijna geen nieuwe features. Wil je dus écht een upgrade, dan kun je beter nog een extra jaar wachten.