Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 16 Pro wordt ‘oogverblindend’ – en dit is waarom

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 16 camera

Het duurt nog even voordat de iPhone 16 verschijnt, maar langzamerhand krijgen we al een heel compleet beeld van de toekomstige iPhone. Zo is nu naar buiten gekomen dat de iPhone 16 Pro een veel helderder scherm krijgt dan zijn voorgangers.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 schermhelderheid

De iPhone 16 Pro is het meer geavanceerde model in de iPhone 16-reeks. Apple-leaker Instant Digital claimt op het Chinese sociale netwerk Weibo dat de Pro-modellen dit jaar een scherm krijgen dat zo’n 20 procent helderder is dan voorheen.

De maximale helderheid bedraagt bij de nieuwe iPhone standaard 1200 nits, waar dat bij de iPhone Pro Max nog 1000 nits is. Die piekhelderheid bij het tonen van HDR-content zoals videos en films blijft dan weer wél gelijk: 1600 tot 2000 nits (dit laatste als je de iPhone in daglicht gebruikt).

Een voordeel van een hogere nits-waarde is dat het scherm van de iPhone beter afleesbaar is, met name buiten. Ook de kleuren zijn een stuk levendiger. Overigens wordt het scherm van de iPhone 16 Pro niet alleen helderder, maar ook een stukje groter. Dat maakt hem nóg beter afleesbaar!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Hoe betrouwbaar is dit gerucht?

Volgens MacRumors heeft Instant Digital een wisselvallige reputatie als het gaat op iPhone-geruchten. Soms hadden ze het helemaal bij het rechte eind, zoals bij de lancering van de gele iPhone 14 vorig jaar. Maar soms klopt er maar weinig van.

We gaan het horen in september van dit jaar, want dat is wanneer de iPhone 16 op de markt komt. We verwachten dat de toestellen een groter scherm krijgen, een compleet nieuwe capture-knop voor fotografie en een verbeterde A18-chip met extra mogelijkheden voor AI. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!