Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 Pro design gelekt: nóg een knop, groter scherm en meer

Auteur: Annemiek Lourensen
3 reacties
iPhone 16 Pro design

Hoe dichter de release van de volgende iPhone nadert, hoe meer we weten over het iPhone 16 Pro design. En inmiddels is het volledige ontwerp gelekt!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 16 (Pro)? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 Pro design

De eerste cad-afbeeldingen van de iPhone 16 Pro zijn gelekt. Deze plaatjes zijn doorgaans voor fabrikanten van telefoonhoesjes, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de release van de volgende iPhone. Maar soms komen ze in de handen van Apple-leakers. Zoals nu: 91mobile heeft de cad-afbeeldingen van de iPhone 16 Pro weten te bemachtigen en gepubliceerd.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 16 Pro design

Op de afbeeldingen is te zien dat het iPhone 16 Pro design behoorlijk lijkt op dat van zijn voorganger, de iPhone 15 Pro. Er zijn slechts een paar wijzigingen. Zo is de Actieknop nu ietwat langer, waardoor hij meer lijkt op een bredere versie van de volumeknoppen. Maar de afbeeldingen tonen ook de nieuwe ‘Capture’-button. Hiermee wordt het straks gemakkelijker om de iPhone-camera te raadplegen, en deze knop bevindt zich onder de vergrendelknop.

iPhone 16 Pro design

91mobile heeft ook alvast de afmetingen van het aankomende toestel onthult. Volgens hen heeft de iPhone 16 Pro een formaat van 149,6 x 71,4 x 8,4 mm. Ter vergelijking: de iPhone 15 Pro meet 146,6 x 70,6 x 8,25 mm. Deze cijfers komen overeen met andere geruchten, want naar verluidt springt het schermformaat van 6,1 inch van de iPhone 15 Pro naar 6,3 inch bij de iPhone 16 Pro.

iPhone 16 Pro release?

Zie je dit iPhone 16 Pro design wel zitten? Dan heb je nog even geduld nodig. De volledige iPhone 16 line-up wordt later dit jaar pas aangekondigd, tijdens een uitgebreid Apple-event in september. Waarschijnlijk kun je het toestel diezelfde week nog pre-orderen, en komt de postbode een week later je toestel brengen.