Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Wacht niet tot de iPhone 16: dit toestel krijgt bijna geen nieuwe functies

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 geen nieuwe functies

De iPhone 15 is nog maar net uit, maar er gaan al volop geruchten over zijn opvolger. Maar als we schermanalist Jeff Pu mogen geloven, kun je net zo goed voor de iPhone 15 gaan: de iPhone 16 krijgt bijna geen nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16: geen nieuwe functies?

Pu heeft zijn verwachtingen van Apple’s volgende iPhone op een rij gezet, en de Amerikaanse tech-website 9to5Mac heeft deze informatie in handen gekregen. Wat blijkt: de analist voorspelt dat de iPhone 16 (Plus) bijna geen nieuwe functies krijgt.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Pu schrijft onder andere dat de ‘reguliere’ modellen geen nieuwe cameralenzen krijgen. En aan de twee huidige lenzen verandert er waarschijnlijk niets. Zo behoudt de ultra-wide lens zijn 12-megapixelsensor, en de iPhones krijgen weer geen auto-focus of macrofotografie.

Qua chip gaat de iPhone 16 (Plus) er wel wat op vooruit, maar ook dit valt tegen. Pu verwacht namelijk dat deze iPhone wordt uitgerust met een A17-chip. Die is krachtiger dan de A16-chip in de iPhone 15 (Plus), maar een stap terug in vergelijking met de A17 Pro van de iPhone 15 Pro (Max). Wel krijgt de chip 8 GB RAM, en ondersteuning voor het snellere Wi-Fi 6E.

Nieuw voor de iPhone 16 Pro (Max)

Overigens verwacht Pu wel veel vernieuwingen voor de iPhone 16 Pro (Max) – te beginnen aan de buitenkant. Zo denkt hij dat beide Pro-modellen 0,2-inch groter worden. Daardoor bedraagt het schermformaat van de iPhone 16 Pro 6,3-inch, en dat van de iPhone 16 Pro Max maar liefst 6,9-inch.

Het kleinere Pro-model wordt ook voor het eerst uitgerust met een telelens met 5x optische zoom. Die vind je nu al op de iPhone 15 Pro Max, maar door de grotere formaten krijgt de iPhone 16 Pro hier ook ruimte voor. Voor beide versies verwacht hij ook een nieuwe ultragroothoeklens met een nieuwe 48-megapixelsensor.

Ook aan de binnenkant gaat er wat veranderen, aldus Pu. De iPhone 16 Pro krijgt volgens hem een nieuwe en krachtigere A18 Pro-chip. Ter vergelijking: de iPhone 15 Pro (Max) heeft de snelste processor tot nu toe, de A17 Pro. Pu schrijft verder dat de Pro-modellen sneller internet krijgen, zowel via wifi als 5G. Mogelijk krijgen ze zelfs ondersteuning voor internetstandaard Wi-Fi 7.

Release

De iPhone 16 release laat voorlopig nog op zich wachten. Want gezien de iPhone 15 line-up net uit is, verwachten we de volgende reeks pas in september 2024. Tot die tijd kan Apple echter nog vaak van gedachten veranderen, dus hopelijk wordt de iPhone 16 toch vernieuwender dan Pu nu denkt.

Bron: 9to5Mac