Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15 (Plus) loopt mogelijk vertraging op door deze nieuwe feature

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 kleuren


Lees verder na de advertentie

Ook in 2023 verwachten we een nieuwe iPhone, maar volgens een nieuw gerucht bestaat er een kans dat de iPhone 15 vertraging oploopt. Er is namelijk één nieuwe feature die straks mogelijk voor problemen zorgt. Wat is er aan de hand? En moeten we ons zorgen maken?

iPhone 15 vertraging

Het is inmiddels traditie: elke september houdt Apple een uitgebreid Apple-event waarin de volgende iPhones worden gepresenteerd. Een paar dagen later kun je de toestellen dan pre-orderen, en later die maand liggen ze in de winkels of je brievenbus. Zo verwachten we dit jaar de iPhone 15 en iPhone 15 Plus, evenals de luxere iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Toch hebben we dit jaar wellicht wat meer geduld nodig, zo beweert Jeff Pu van Haitong Intl Tech Research. Volgens hem is het namelijk mogelijk dat de standaardmodellen – de iPhone 15 en iPhone 15 Plus – vertraging op zullen lopen. Deze modellen krijgen immers voor het eerst een 48-megapixel groothoeklens, inclusief een nieuwe 3-stack sensor. En laatstgenoemde kan nog wel eens voor productieproblemen zorgen.

48-megapixel groothoeklens en meer


kooptip

De 48-megapixel groothoeklens kennen we al van de iPhone 14 Pro (Max). Met deze lens kan je camera ProRAW-foto’s maken, waardoor ze gedetailleerder worden en je ze beter kunt bewerken. De resolutie wordt namelijk maar liefst vier keer hoger dan de 12-megapixel groothoeklens van de iPhone 14 (Plus). En de 3-stack sensor kan meer licht opvangen, wat de kwaliteit van je foto’s ook verbetert.

Overigens heeft Pu het ook over andere nieuwe features van de iPhone 15 gehad. Zo verwacht hij net als andere leakers dat alle toestellen overstappen op usb-c. Plus dat de iPhone 15 Pro (Max) een A17-chip krijgt, terwijl de iPhone 15 (Plus) de A16-chip van de iPhone 14 Pro (Max) overneemt. Verder verandert er volgens hem niets aan de opslagruimte: voor alle iPhones kun je kiezen tussen 128, 256 en 512 GB, terwijl er voor de Pro-modellen ook weer een 1 TB optie komt.

iPhone 15 release?

Het woord ‘vertraging’ horen we niet graag, maar er is hoop: hoewel Pu zich alvast voorbereidt op een iPhone 15 vertraging, is hier volgens hem vooralsnog geen sprake van. In hetzelfde bericht schrijft hij namelijk dat de iPhone 15 (Plus) release voor nu gewoon gepland staat voor september. Tegelijkertijd met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max dus.

Mocht de iPhone 15 (Plus) uiteindelijk worden vertraagd, dan is het de vraag wanneer de release wél plaatsvindt. Kijken we naar de iPhone 14 Plus – die vorig jaar ook werd uitgesteld – dan verschijnt hij wellicht pas in oktober. Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPhone 15? En ook van andere Apple-gerelateerde tips en berichten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!