Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 (Plus) reviews: dit zijn de eerste beoordelingen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 vs. iPhone 15 Plus


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 (Plus) gaat pas vrijdag in de verkoop, maar de eerste reviews stromen al binnen. Verschillende internationale media hebben de instap-iPhones al mogen testen. Wat zijn de meningen?

iPhone 15 reviews

De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn op papier misschien wel de interessantste nieuwe iPhones van 2023. Dankzij het Dynamic Island, de 48-megapixelcamera en de A16 Bionic-chip lijken ze veel op de geavanceerde iPhone 14 Pro van vorig jaar, terwijl ze wel goedkoper zijn.

Andere vernieuwingen zijn Smart HDR 5, de tweede generatie Ultra Wideband-chip voor ‘Nauwkeurig zoeken’ en meer. Bevalt de iPhone 15 (Plus) ook in de praktijk?

The Verge

Dan Seifert van The Verge kan het nieuwe iPhone 15-design wel bekoren, waarbij de ronden aan de achterkant afgerond zijn. ‘De randen van de telefoon snijden niet in mijn hand zoals de oudere modellen deden.’ Deze aanpassingen maken het volgens Seifert ‘enigszins comfortabel’ om de grotere iPhone 15 Plus vast te houden zonder hulp van een PopSocket of andere grip.

CNET


kooptip

Volgens Lisa Eadicicco van CNET doen veel iPhone-gebruikers er goed aan om dit jaar te upgraden. ‘Degenen die van een verouderd iPhone-model komen, zullen veel waarde vinden in deze upgrade, van de nieuwe usb-c-poort tot de camera met een hogere resolutie, het Dynamic Island en een fris ontwerp.’

Komt iemand van een iPhone 12 of ouder, dan voelt de iPhone 15 (Plus) volgens Eadicicco aan als een grote upgrade. ‘Maar als je een iPhone 14 of iPhone 13 hebt kun je waarschijnlijk wel langer wachten, tenzij je super enthousiast bent om usb-c of het Dynamic Island te krijgen.

iPhone 15

The Wall Street Journal

Een van de belangrijkste veranderingen is de switch van Lightning naar usb-c. Joanna Stern van The Wall Street Journal is enthousiast over de overgang, al is het soms rommelen met kabels.

‘Mijn vrouw en ik moeten in de auto voor CarPlay schakelen tussen een usb-c-kabel en Lightning-kabel. Ik moest zelfs een usb-a naar usb-c-snoer bestellen. But hey, short-term pain, long-term gain.’

Wired

Lauren Goode van Wired haakt in op het nieuwe camerasysteem van de iPhone 15. ‘Het hele camerasysteem op de iPhone 15 biedt meer gedetailleerde controle over je foto’s dan de iPhone 14, zelfs als sommige van de afbeeldingen niet verbluffend beter zijn dan die van de vorige generatie.

Daarmee lijkt ze te verwijzen naar de extra mogelijkheden die de camera biedt zoals het optisch inzoomen. Dankzij de 48-megapixelcamera zijn er opties voor 0,5x, 1x, 2x optische zoom. Bij de iPhone 14 (Plus) heb je twee keuzes: 0,5 en 1x.

‘De grootste update is dat de iPhone 15 de mogelijkheid heeft om zowel 24-megapixel- als 48-megapixelfoto’s vast te leggen’, vervolgt ze. ‘Maar deze functie is geoptimaliseerd voor opnamen met 1x bij fatsoenlijk licht.’ Fotografeer je met de de ultragroothoeklens of zoom je in, dan gaat de camera standaard terug naar 12 megapixels.

iPhone 15 review op iCreate

Ook bij iCreate kun je een review van de gloednieuwe iPhone 15 (Plus) verwachten, evenals van de geavanceerdere iPhone 15 (Pro). Wil je de uitgebreide review lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!