Terug naar Dit is waarom je de iPhone 15 Plus dit jaar wél wilt hebben
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is waarom je de iPhone 15 Plus dit jaar wél wilt hebben

Door Annemiek Lourensen27 februari 2023 12:323 min. leestijd1

We kunnen er niet omheen: de iPhone 14 Plus is een flop. Maar ondanks de lage verkoopcijfers heeft Apple toch besloten om de Plus dit jaar weer uit te brengen. En dankzij wat nieuwe iPhone 15 Plus renders lijkt het erop dat je dit model later dit jaar toch wél wilt hebben.

iPhone 15 Plus renders

iPhone 14 Plus

Van alle iPhone 14-modellen, is de iPhone 14 Plus het buitenbeentje. Zo is hij identiek aan het ‘normale’ instapmodel, met uitzondering van het grotere formaat. Daardoor heeft hij wel een flink prijskaartje van € 1.169, maar ja, voor dat bedrag heb je dus alsnog een ‘gewone’ iPhone. En dat terwijl de iPhone 14 Pro een vergelijkbare prijs heeft, waar je ook nog eens allerlei luxe functies voor krijgt. Het Dynamic Island bijvoorbeeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kortom: de iPhone 14 Plus is voor niemand echt aantrekkelijk, en dat zien we ook terug in de teleurstellende verkoopcijfers. Dus waarom heeft Apple besloten om de iPhone 15 ook een Plus-model te geven? En waarom zou je die wél willen hebben?

iPhone 15 Plus renders

De website 9to5Mac heeft wat geheime bestanden van Apple’s leveranciers in handen gekregen – en die zijn belangrijk voor het ontwerp van de iPhone 15 Plus. Aan de hand daarvan heeft 3D-ontwerper Ian Zelbo een reeks iPhone 15 Plus renders gemaakt, die precies laten zien hoe de smartphone eruit gaat zien. Die bekijk je hier:

iPhone 15 Plus renders

iPhone 15 Plus renders

Het bovenstaande ontwerp laat zien waarom de Plus dit jaar een stuk interessanter wordt. Zo zien we onder andere dat de Lightning-aansluting eindelijk wordt vervangen door usb-c. En dan zijn er nog de dunnere schermranden in vergelijking met de iPhone 14, evenals een ietwat groter formaat.

Maar waar wij echt enthousiast van worden, is dat hij een Pro-feature overneemt: het Dynamic Island. De notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm) verdwijnt – net als bij de iPhone 14 Pro (Max) – en maakt plaats voor een pilvormig balkje in het scherm. Hierin zitten twee gaatjes verwerkt voor Face ID en de camera aan de voorzijde, maar dit ‘Dynamic Island’ laat ook allerlei relevante informatie zien, zoals de muziek waar je naar luistert.

Hieronder zie je het verschil tussen de oude en nieuwe Plus, met links de iPhone 14 Plus en rechts de iPhone 15 Plus.

Het Dynamic Island, usb-c, een groter scherm – met al deze features zijn we nu al een stuk geïnteresseerder in de iPhone 15 Plus dan we ooit waren in de 14. Nou moeten we zeggen, de eerste twee komen ook naar het instapmodel van de iPhone 14, maar nu de Plus een groter formaat heeft én Pro-functies krijgt, voelt het toch meer alsof je een iPhone 14 Pro Max hebt. En het prijsverschil tussen Plus en Pro Max is wél aanzienlijk.

Of de gemiddelde iPhone-gebruiker ook zo positief is, moet nog blijken. Apple lijkt er in ieder geval wel vertrouwen in te hebben. Want ja, waarom zouden ze de Plus anders een tweede kans geven?

Alles over de iPhone 15 (Plus)

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max)? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mark
Lezer
Mark

Zo bijzonder is de IPhone 15 niet met zen opties. Ik heb er meer aan als Apple nou eens een keer met een update kwam waarmee je je mappen in de harde schijf nou eens kon beveiligen met faceID, pincode, patroon of vingerprint zoals Samsung sinds 2015 had. En ja je moet inloggen maar iemand anders kan nog steeds bij je mappen. Wat loopt Apple jaren achter met techniek. Ik heb 12 jaar Samsung gehad en sinds 2020 de iPhone. Sorry maar zelfs foto’s bewerken kan niet eens wat standaard in de Samsung software zit en je voor de iPhone… Lees meer »