Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ook normale iPhone 15 krijgt nieuw design (en deze toffe kleur)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 Plus renders


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 krijgt een nieuw design met een totaal nieuwe voor- en achterkant – én een hippe nieuwe kleur. Zo gaat hij eruitzien.

iPhone 15 nieuw design

Dat er dit jaar flink wat gaat veranderen voor het ontwerp van de iPhone, is al een tijdje bekend. Zo weten we bijvoorbeeld al dat de iPhone 15 Pro voor het eerst titanium zijkanten krijgt, en een groter camera-eiland dan ooit.

Maar over het design van de reguliere iPhone 15 is relatief weinig gelekt. We weten dat hij voor het eerst het Dynamic Island krijgt – dat is het pilvormige cameragat van de iPhone 14 Pro – en dat de randen iéts ronder worden. Daar blijft het echter wel bij. Nu is er echter wat nieuwe informatie gelekt, waardoor we een beter beeld krijgen van het iPhone 15 design.

iPhone 15 design: mat glas

Een kenmerkend designverschil tussen de reguliere iPhone en de Pro-modellen is al jaren de achterzijde. Bij de reguliere iPhone is die van glanzend glas, en bij de Pro is deze juist mat. Daar komt dit jaar verandering in volgens een ingewijde op de Chinese website Weibo.


kooptip

iPhone 14 vs. iPhone 14 Pro

De normale iPhone 15 zou namelijk een matte achterzijde krijgen. Dit heeft een groot voordeel: dit trekt een stuk minder vingerafdrukken aan. Al vragen we ons wel af hoe Apple dán de modellen van elkaar gaat onderscheiden – wellicht krijgt nu juist de iPhone 15 Pro een glanzende achterkant.

Nieuwe kleur

Op Weibo wordt ook gesproken over een nieuwe kleur die naar de iPhone 15 komt: cyaangroen. Deze kleur moet volgens de leaker gaan lijken op die van de groene iPhone 12 – al vinden we dat meer pepermuntgroen. Of dat ook betekent dat Apple dit jaar sowieso weer voor wat opvallendere kleuren gaat, is nog niet bekend.

iPhone 12

Het lijkt er dus op dat er ook voor de normale iPhone 15 flink wat veranderingen zijn in het design. In september 2023 weten we het definitief. Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom de iPhone 15? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac