Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Komt er volgende week een iPhone 15 mini?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 mini goedkoopst


Lees verder na de advertentie

Met de komst van de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini leek Apple een nieuw tijdperk in te luiden voor de liefhebber van de kleine smartphone. Helaas bleef een ‘mini’-variant vorig jaar uit, maar nu het Apple-event in het vooruitzicht ligt, vraag je het je misschien af: komt er dit jaar een iPhone 15 mini?

iPhone mini

De iPhone mini-lijn is geweldig voor degenen die liefhebber zijn van de handzame krachtpatser. Met een schermformaat van 5,4 inch zijn de toestellen uitstekend met één hand te bedienen, terwijl de camera en de processor net zo goed zijn als bij zijn grotere en duurdere 6,1-inch broer.

Tot teleurstelling van veel iPhone-gebruikers bleef een ‘mini’ bij de iPhone 14 line-up uit. Die maakte plaats voor de veel grotere 6,7-inch iPhone 14 Plus. Dit vanwege teleurstellende verkoopcijfers bij de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini.

Komt er een iPhone 15 mini?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat we dit jaar een iPhone 15 mini zien. Alle betrouwbare Apple-insiders zijn het erover eens: net als vorig jaar brengt Apple iPhones uit in schermformaten van 6,1 en 6,7 inch. Een mini-variant van 5,4 inch komt er niet.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple zou de volgende vier modellen op de planning hebben:

De iPhone 13 mini blijft daarmee voorlopig de laatste mini-iPhone.

Wat is het alternatief?

De iPhone 13 mini is twee jaar oud en met de A15 Bionic-chip nog steeds krachtig. Zo kun je er prima jaren mee vooruit. De adviesprijs is momenteel 806 euro, maar bij verschillende winkels is hij inmiddels een stuk goedkoper. Bij Belsimpel is hij nu voordelig geprijsd, daar kost hij 718 euro. Het zou zomaar kunnen dat Apple hem dit jaar uit het assortiment haalt – een jaar geleden gebeurde dat namelijk ook bij de iPhone 12 mini. Voor andere webwinkels meestal het moment om de prijzen naar beneden bij te stellen. Maar stiekem hopen we dat Apple de mini nog een jaar respijt geeft.

Daarnaast verkoopt Apple nog een andere compacte iPhone. Dat is de iPhone SE 2022. Die heeft een iets kleiner scherm van 4,7 inch, maar door de bredere randen (vooral vanwege de thuisknop) is het toestel iets groter dan de iPhone 13 mini. Ook is de camera een stuk minder goed, maar de SE heeft ook een voordeel: met een prijskaartje van 519 euro is hij fors goedkoper.

Over de iPhone 15

Apple presenteert de iPhone 15-serie op 12 september, tijdens het Wonderlust-event. Interessant worden de goedkopere iPhone 15-modellen: die krijgen net zoals de Pro-iPhones van nu een Dynamic Island en een 48-megapixelcamera. Wil je meer weten over de vernieuwingen? Bekijk ons dossier: