Terug naar Typisch Apple: iPhone 14 Pro-scherm werkt geniaal samen met Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Typisch Apple: iPhone 14 Pro-scherm werkt geniaal samen met Apple Watch

Door Maurice Snijders13 september 2022 14:412 min. leestijd0

Als je een iPhone 14 Pro (Max) aanschaft, maak je ook gebruik van het nieuwe always-on scherm. Dit always-on scherm is al zo slim dat het automatisch uitschakelt wanneer je de iPhone in je zak stopt, of met het scherm naar beneden op tafel legt. Zo verbruik je minder energie wanneer je het toestel toch niet gebruikt. Maar nu blijkt dat het always-on scherm van de iPhone 14 Pro (Max) nog een slimme feature heeft.

always-on scherm slimme feature

Always-on scherm: slimme feature

Deze slimme feature is van toepassing als je naast een iPhone 14 Pro (Max) ook gebruikmaakt van een Apple Watch. Het always-on scherm wordt namelijk ook uitgeschakeld als je je iPhone op tafel laat liggen wanneer je de kamer uitloopt met een Apple Watch om je pols. De always-on feature van je iPhone 14 Pro (Max) heeft op dat moment geen functie meer en kan dus prima worden uitgeschakeld. Een slimme manier om ongemerkt nog minder energie te verbruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het bericht over deze slimme feature is afkomstig van YouTuber Felixba. Hij was aanwezig tijdens het ‘Far Out’-event in het Steve Jobs Theater op 7 september. Zodoende kon hij de nieuwe producten direct uitproberen. Voorwaarde voor het werken van de feature is dat de Apple Watch en de iPhone 14 Pro (Max) zijn gepaird.

iphone 14 pro max slimme feature

Zo werkt de slimme feature

Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt de iPhone 14 Pro (Max) de ‘nabijheidsdata’ van de Apple Watch om de feature te activeren. De iPhone detecteert op die manier namelijk dat de gebruiker niet langer in dezelfde kamer is. Apple heeft (nog) niets over deze unieke feature online staan en ook tijdens het event is er niets over gezegd. Maar het is een effectieve energiebesparende maatregel van het always-on scherm.

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben energiezuinigere OLED-panelen met een variabele vernieuwingsfrequentie van maar 1 Hz. Daardoor wordt de accu ontzien door het always-on scherm. Bovendien heeft de A16 Bionic chip een nieuwe display engine die het always-on scherm beheert en de energiezuinigheid optimaliseert.

Je kunt de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max met always-on scherm, betere camera’s en het nieuwe Dynamic Island sinds 9 september bestellen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer Β»
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar