Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 Plus nu al met € 200 korting: is het toestel een flop?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 Plus korting


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 Plus is slechts vier maanden na zijn release al met € 200 korting te koop. Bevestigt dit dat het grote instapmodel een flop is?

iPhone 14 Plus

De iPhone 14 Plus is eigenlijk al vanaf zijn aankondiging een wat vreemde eend in de bijt. Hij is behoorlijk aan de prijs – hij begint officieel pas vanaf € 1166 – maar tegelijkertijd is het niet meer dan een grotere versie van het ‘instapmodel’. Dat terwijl de iPhone 13 Pro, die op bijna elk vlak een betere telefoon is, voor bijna hetzelfde bedrag te krijgen is: die kost bijvoorbeeld bij Belsimpel nu € 1189.

De vraag is dan ook: voor wie is de iPhone 14 Plus eigenlijk? Het lijkt erop dat het antwoord ‘niemand’ is. Er kwamen al signalen uit de retail dat het toestel slecht verkoopt, en nu blijkt hetzelfde uit wel érg hoge kortingen …

iPhone 14 Plus korting

iPhone 14 plus


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone 14 Plus is namelijk nu al te koop voor € 959. Dat is dus meer dan 200 euro minder dan zijn oorspronkelijke adviesprijs. En dat terwijl het model pas sinds 7 oktober in de winkels ligt. Ter vergelijking: de prijs is nu al verder gezakt dan bij de iPhone 13 (mini) ooit is voorgekomen, terwijl die nu al bijna anderhalf jaar te koop is.

De hoge korting op de iPhone 14 Plus is dus nogal uitzonderlijk, en in het plaatje van vraag en aanbod zegt het eigenlijk wel genoeg. Eén positieve zijde hieraan: als de prijs nog even blijft zakken, wordt het model ooit nog een goede deal.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!