Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 hoesje gelekt: dit valt op aan de nieuwe iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 14 hoesje


Lees verder na de advertentie

Morgen is het zover: dan wordt de iPhone 14 aangekondigd! Accessoires kunnen daarbij niet ontbreken, zeker een hoesje niet. Maar nu is er een iPhone 14-hoesje gelekt dat wel héél erg opvalt.

iPhone 14 hoesje gelekt

iPhone 14 hoesje gelekt

Bekende Apple-leaker ‘yeux1122‘ heeft op de Koreaanse blog Naver een foto van een iPhone 13 met een doorzichtig iPhone 14-hoesje gelekt. En hier valt iets op: in het hoesje zijn de gaten voor de drie cameralenzen – oftewel de groothoek-, ultragroothoek- en telefotolens – een stuk groter geworden. De flits en LiDAR scanner zijn als gevolg ook een stukje opgeschoven.

De lenzen worden overigens niet alleen groter, ook dikker. Eerder hebben leaks al laten zien dat de iPhone 14 Pro een enorme ‘camera bump’ krijgt. Dit betekent dat de lenzen ver naar buiten stek, ver van de behuizing af. Volgens schematische tekeningen van eerder dit jaar zal deze bump 4,17 mm dik zijn. Ter vergelijking: die van de iPhone 13 Pro Max is slechts 3,60 mm dik.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar waarom worden de lenzen zowel dikker als groter? Volgens betrouwbare Apple-leakers als Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 14 Pro voor het eerst een 48-megapixelsensor, in tegenstelling tot de huidige sensor met 12-megapixels. Met deze nieuwe camera worden pixels een stuk kleiner, waardoor je overdag meer detail ziet. Bovendien kun je hiermee zelfs 8K-video’s schieten in plaats van 4K. En kennelijk heeft dat allemaal meer ruimte nodig.

Nog meer hoesjes

Toevallig is dit niet het enige hoesje dat gister is gelekt. Zo plaatste twitteraar Majin Bu een reeks nieuwe hoesjes voor de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. De vraag is echter of dit officiële Apple-hoesjes zijn. Maar zelfs als ze nep zijn, is de kans groot dat de nieuwe kleuren wel kloppen.

Heeft de leaker het wel bij het rechte eind, dan is de keuze reuze. Zo kun je kiezen tussen een leren of siliconen hoesje, ongeacht het iPhone 14-model. De leren hoesjes zijn vervolgens beschikbaar in zes kleuren: fel oranje, bruin, goudbruin, middernachtblauw, zwart en dennengroen. De siliconen hoesjes hebben er maar liefst acht: ‘middernacht’ (zwart), ‘sappig’ (mintgroen), krijtroze, rood, lila, ‘zonnegloed’ (geel), ‘stormblauw’ (donkerblauw) en ‘vlierbes’ (donkerpaars).

iPhone 14 hoesje gelekt

Alles over de iPhone 14

Morgen kondigt Apple dus ein-de-lijk de iPhone 14 (Pro) aan tijdens het Far out-event. In ons iPhone 14-dossier ontdek je nu al hoe dit toestel er waarschijnlijk uit komt te zien en wat de specificaties zijn. De premium-versie krijgt in ieder geval niet alleen een betere camera, maar ook een scherm zonder notch. Wil je direct alles over het toestel weten zodra Apple hem gepresenteerd heeft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, en wij houden je op de hoogte.