Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 Pro krijgt aanzienlijk meer RAM-geheugen’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 Pro


Lees verder na de advertentie

De nieuwste iPhones zijn al jaren de snelste op de markt. Maar als het op RAM-werkgeheugen aankomt, overleggen de Android-vlaggenschepen betere cijfers. Vanaf dit jaar wordt dat verschil mogelijk kleiner. Twee UBS-analisten melden dat de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro straks beschikken over 6 GB RAM-geheugen.

iPhone 12 Pro RAM

Daarmee krijgt het werkgeheugen een boost van 50 procent, want nu doen de vlaggenschepen van Apple het nog met 4 GB aan RAM. Met een hoger RAM-geheugen kan de iPhone bepaalde processen versnellen, zoals foto-bewerking, het bekijken van video’s of het spelen van games.

Met 6 GB RAM-werkgeheugen komt de iPhone nog niet in de buurt van de 12 GB die in veel Android-telefoons zitten. Dit betekent niet dat de iPhone ook langzamer is. De snelheid hangt grotendeels af van de processor en software – zaken die Apple zelf ontwikkelt. Hierdoor kunnen ze de boel beter op elkaar afstemmen en hebben iPhones minder RAM nodig.

Naast het RAM-werkgeheugen wagen de UBS-analisten Timoty Arcuri en Munjal Shah zich aan meer voorspellingen. Volgens het tweetal verschijnen er in ieder geval vier nieuwe iPhones in 2020. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max krijgen ieder een opvolger, die een stukje groter zijn. Het basismodel (iPhone 11) komt er voor het eerst in twee varianten. Deze iPhones verwachten de analisten in 2020:

  • 6,7 inch iPhone 12 Pro: met drievoudige camera en 6GB RAM.
  • 6,1 inch iPhone 12 Pro: met drievoudige camera en 6GB RAM.
  • 6,1 inch iPhone 12: met tweevoudige camera en 4GB RAM.
  • 5,4 inch iPhone 12: met tweevoudige camera en 4GB RAM.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De voorspellingen zijn volledig in lijn met de verwachtingen die Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder deelde, dus grote kans dat het klopt. Toch duurt het nog lang voordat Apple de iPhones presenteert (waarschijnlijk weer in de tweede week van september), dus er kan nog veel veranderen.

Vijfde iPhone

De kans is overigens groot dat het niet bij vier iPhones blijft. Volgens verschillende bronnen komt er dit jaar eindelijk een iPhone SE 2. We verwachten dat Apple deze in maart al presenteert, tijdens een keynote.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors.