Terug naar Presenteert Apple straks een MagSafe-oplader voor de iPhone 12?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Presenteert Apple straks een MagSafe-oplader voor de iPhone 12?

Door Laura Grootaarts13 oktober 2020 09:052 min. leestijd0

Vanavond om 19.00 uur start het oktober-event van Apple en dat zal grotendeels in het teken staan van de nieuwe iPhone 12. Daarbij presenteert Apple mogelijk ook een draadloze MagSafe-oplader, speciaal voor die nieuwe iPhone.

MagSafe-oplader iPhone 12

iPhone 12 MagSafe-oplader

MagSafe ken je misschien nog wel van de MacBook. Tussen 2006 en 2016 hadden MacBooks een oplader die je magnetisch vast klikte aan je MacBook. Je hoefde het stekkertje maar in de buurt te houden, en hij sprong meteen precies naar de juiste plek. Nu lijkt het erop dat Apple dit principe ook gaat gebruiken voor een nieuwe iPhone-oplader.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Volgens insiders heeft de nieuwe oplader een ‘ringvormig magnetisch mechanisme’ dat precies uitlijnt met eenzelfde mechanisme in de nieuwe iPhone. Je ‘plakt’ de oplader en de iPhone als het ware aan elkaar. Zo zijn ze stevig met elkaar verbonden en blijft je telefoon ook precies op de juiste plek liggen. Dat zorgt voor betere oplaadprestaties. Eerder waren de ringen al op onder meer technische tekeningen te zien, maar het doel ervan was toen nog onduidelijk.

AirPower

Apple kondigde enkele jaren terug ook al een draadloze oplader aan, de AirPower. Uiteindelijk is die door technische moeilijkheden nooit uitgebracht. Terug naar de tekentafel dus en mogelijk is de MagSafe-oplader nu het resultaat. De AirPower had tegelijkertijd drie Apple-producten moeten kunnen opladen (een iPhone, een Apple Watch en de AirPods), de MagSafe is bedoeld voor het opladen van één iPhone – hoewel er ook al druk gespeculeerd wordt over een MagSafe Duo.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom het iPhone 12-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief, na afloop van de keynote ontvang je dan een mail met al het belangrijke nieuws.

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar