Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Presenteert Apple straks een MagSafe-oplader voor de iPhone 12?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MagSafe-oplader iPhone 12


Lees verder na de advertentie

Vanavond om 19.00 uur start het oktober-event van Apple en dat zal grotendeels in het teken staan van de nieuwe iPhone 12. Daarbij presenteert Apple mogelijk ook een draadloze MagSafe-oplader, speciaal voor die nieuwe iPhone.

iPhone 12 MagSafe-oplader

MagSafe ken je misschien nog wel van de MacBook. Tussen 2006 en 2016 hadden MacBooks een oplader die je magnetisch vast klikte aan je MacBook. Je hoefde het stekkertje maar in de buurt te houden, en hij sprong meteen precies naar de juiste plek. Nu lijkt het erop dat Apple dit principe ook gaat gebruiken voor een nieuwe iPhone-oplader.

Volgens insiders heeft de nieuwe oplader een ‘ringvormig magnetisch mechanisme’ dat precies uitlijnt met eenzelfde mechanisme in de nieuwe iPhone. Je ‘plakt’ de oplader en de iPhone als het ware aan elkaar. Zo zijn ze stevig met elkaar verbonden en blijft je telefoon ook precies op de juiste plek liggen. Dat zorgt voor betere oplaadprestaties. Eerder waren de ringen al op onder meer technische tekeningen te zien, maar het doel ervan was toen nog onduidelijk.

AirPower

Apple kondigde enkele jaren terug ook al een draadloze oplader aan, de AirPower. Uiteindelijk is die door technische moeilijkheden nooit uitgebracht. Terug naar de tekentafel dus en mogelijk is de MagSafe-oplader nu het resultaat. De AirPower had tegelijkertijd drie Apple-producten moeten kunnen opladen (een iPhone, een Apple Watch en de AirPods), de MagSafe is bedoeld voor het opladen van één iPhone – hoewel er ook al druk gespeculeerd wordt over een MagSafe Duo.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom het iPhone 12-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief, na afloop van de keynote ontvang je dan een mail met al het belangrijke nieuws.

Bron: MacRumors