Terug naar ‘iPhone 12 behoudt Lightning-poort (en dat is straks ouderwets)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 behoudt Lightning-poort (en dat is straks ouderwets)’

Door Laura Grootaarts26 mei 2020 11:422 min. leestijd0

Steeds meer Apple-apparaten hebben een usb-c-aansluiting. De MacBook, de iPad Pro. Maar de iPhone? Die heeft nog altijd een Lightning-poort – en daar komt ook dit jaar met de iPhone 12 geen verandering in.

Lightning poort

iPhone 12 met Lightning

Toen Apple in 2018 met de iPad Pro overstapte van Lightning naar usb-c, werd verwacht dat het slechts een kwestie van tijd was voordat dat met de iPhone ook zou gebeuren. Maar volgens een tweet van @Chocobit hoeven we het niet te verwachten – dit account verspreidde in het verleden ook al correcte informatie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Er zijn wel prototypes van de iPhone 12 geweest met usb-c, maar die hebben de eindstreep niet gehaald. ‘Nog één jaar lightning’, zo benadrukt het account. Daaraan voegt hij toe dat de iPhone 13 volgend jaar net zoals sommige iPads een Smart Connector krijgt. Die is geschikt voor opladen, maar ook voor het aansluiten van accessoires zoals toetsenbordjes. Aan de ene kant is het fijn dat je je oude vertrouwde Lightning-kabels dus nog even kunt blijven gebruiken. Anderzijds: als je al een MacBook hebt met usb-c-aansluiting en een van de nieuwere iPad Pro’s, dan vind je het misschien de hoogste tijd dat ook de iPhone de overstap maakt.

Een gerucht van vorige week duidt overigens weer op een iets andere koers: Apple zou de iPhone van dit jaar inderdaad nog voorzien van Lightning, maar in 2021 de overstap maken naar draadloos: een iPhone zonder poorten. Hoe dan ook; een iPhone 12 met Lightning ligt in de lijn der verwachting.

iPhone 12

De iPhone 12 verschijnt dit najaar. Mogelijk iets later dan je gewend bent: reken op oktober. Er zijn dit jaar mogelijk vier varianten verkrijgbaar. Bij de luxere modellen heeft de belangrijkste vernieuwing wederom te maken met de camera – die krijgt net als de nieuwste iPad Pro een LiDAR-scanner.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar