Terug naar iPhone 12 lek: nieuwe camera-functies, 120Hz en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 lek: nieuwe camera-functies, 120Hz en meer

Door Koen van Ekeren26 augustus 2020 09:393 min. leestijd0

De onthulling van de iPhone 12 nadert: over een paar weken is het misschien al zover. Doordat de geruchtenmolen al maanden op volle toeren draait, weten we al veel over de nieuwe iPhones. Sinds vandaag nóg meer, want bij een nieuw lek zijn er vermeende screenshots van de iPhone 12 gedeeld.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPhone 12 lek

De schermafbeeldingen zijn op Twitter gedeeld door Jon Prosser, die in het verleden vaker accuraat was als het gaat om lanceringsdatums en functies van Apple-producten. De screenshots zouden afkomstig zijn van een testmodel van de 6,7-inch iPhone 12 Pro.

camera-functies

Ze verklappen onder meer nieuwe camera-functies. Er komt onder meer een schakelaar om LiDAR (de nieuwe dieptesensor van de iPhone 12) te activeren. Dit zorgt voor een verbeterde autofocus en onderwerpdetectie bij video’s en nachtfotografie. Bovendien kun je slowmotionbeelden schieten in 4K met 240 frames per seconde.

120Hz ProMotion-scherm

Daarnaast komen er opties waarbij je aangeeft hoe snel het scherm ververst. Hierbij zijn er twee schakelaars. Met de eerste activeer je die snellere beeldverversing, die dan gaat van 60 naar 120Hz.

iPhone 12 lek

Vervolgens kun je ook ‘Enable Adaptive Refresh Rate’ activeren. Daarmee stel je in dat de iPhone automatisch switcht tussen 60 en 120 beelden per seconde, afhankelijk van wat er op het scherm wordt weergegeven. De hogere beeldverversing is vooral een uitkomst bij het spelen van games. Bovendien oogt het vloeiender bij het scrollen.

Het is nog wel de vraag of de iPhone 12 Pro inderdaad een display krijgt dat 120Hz ondersteunt. De betrouwbare display-analist Ross Young zei eerder deze week dat de leveranciers van Apple problemen hebben met onderdelen die nodig zijn voor het 120Hz-scherm. Hierdoor kan Apple er nog voor kiezen om te iPhone 12 Pro te leveren met 60Hz-schermen.

Ontwerp

Jon Prosser heeft ook een schimmige video gedeeld waarin het vermeende testmodel te zien zou zijn. Die beelden komen voor in de bovenstaande YouTube-video. De leaker beweert dat de randen om het scherm smaller zijn geworden, maar dat is moeilijk waar te nemen. De notch oogt wel iets kleiner, maar dat komt door het grotere 6,7-inch display. Hierdoor is er links en rechts van de inkeping meer schermruimte.

Verder zou Face ID vanuit een bredere hoek werken, meldt Prosser in een tweet. Hierdoor kun je de iPhone 12 ook ontgrendelen als hij plat op tafel ligt. De zijkanten zijn zoals eerder werd beweerd vlak, vergelijkbaar met de iPad Pro. Het glas zou licht naar de randen afbuigen. Tot slot is de achterste cameramodule 10 procent groter.

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar