Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 12 kleuren: welke kleur is jouw favoriet?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone 12 kleuren


Lees verder na de advertentie

Vorige week heeft Apple de iPhone 12 aangekondigd. Zoals altijd heeft het instapmodel (de iPhone 12) andere kleuren dan het luxere model (de iPhone 12 Pro). Wij zetten de kleuren waaruit dit jaar is te kiezen voor je op een rij. Welke iPhone 12 kleur is jouw favoriet?

iPhone 12 (mini) kleuren

Het instapmodel staat de laatste jaren altijd garant voor een uitbundig kleurenpalet. Toch heeft Apple het dit jaar iets rustiger aan gedaan. Sowieso kun je dit jaar kiezen uit vijf kleuren, in de voorbije jaren waren dat er zes. Ook is er gekozen voor iets minder felle tinten. Dit zijn de kleuren waaruit je kunt kiezen:

  • Blauw
  • Groen
  • Rood
  • Wit
  • Zwart

iPhone 12 kleur


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Eén kleur is uniek voor de iPhone 12 en iPhone 12 mini: blauw. De vier andere kleuren kennen we al van oudere iPhone-modellen. Bij de iPhone 12 en iPhone 12 mini valt verder op dat de glazen achterzijde van glanzend glas is gemaakt. Het frame is van aluminium en heeft een matte finishing. De kleur van het aluminum matcht bij de kleur van de achterzijde. De rand rondom het scherm is in alle gevallen zwart: iPhones met witte randen zijn op dit moment niet meer verkrijgbaar.

iPhone 12 Pro (Max) kleuren

iPhone 12 Pro kleuren

Kies je voor een van de Pro-modellen, dan kies je ook voor andere kleuren. Die zijn wat stemmiger dan bij het instapmodel. Ook heb je iets minder keuze: er zijn vier kleurtjes in totaal. Dit zijn de kleuren om uit te kiezen:

  • Zilver
  • Grafiet
  • Goud
  • Oceaanblauw

Hierbij is Oceaanblauw de exclusieve kleur voor dit jaar. Deze chique donkerblauwe tint vervangt het middernachtgroen dat vorig jaar exclusief was voor het Pro-model. Het Oceaanblauw van de Pro-modellen wijkt overigens af van het blauw van de iPhone 12 (mini). Grafiet is ook een nieuwe kleur, maar lijkt wel heel veel op het klassieke spacegrijs: daarmee is het de donkerste iPhone 12 Pro.

iPhone 12 pro zijkant afwerking

Bij de iPhone 12 Pro en Pro Max valt verder op dat de glazen achterkant een matte textuur heeft en dat de zijkanten van glimmend roestvrij staal zijn. Bij de iPhone 12 (mini) is het exact andersom: die heeft juist een glimmende achterkant en matte zijkanten. Ook bij de iPhone 12 Pro zijn de randjes rondom het scherm in alle gevallen zwart.

iPhone 12 kopen?

De iPhone 12 en de iPhone 12 Pro zijn nu in de voorverkoop bij onder meer MediaMarktBol.comMobiel.nl, Amac en Coolblue  Ook kun je terecht bij providers als KPN en T-Mobile. S De iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro Max gaan op 6 november in de voorverkoop.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors