Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

‘iPad mini 7 verschijnt eind 2023 op zijn vroegst – en dit is er nieuw’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini Touch ID


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan een nieuwe versie van de iPad mini. Je mag deze toekomstige versie van Apple’s kleinste iPad eind 2023 of begin 2024 verwachten. Dat meldt de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo op zijn Twitter-account. Maar of de iPad mini 7 echt een grote verrassing wordt …?

iPad mini 7: betere chip

Kuo claimt dat een nieuwe chip het belangrijkste verkoopargument van de nieuwe iPad mini zal zijn. Als dat klopt, houdt dat in dat er verder geen drastische wijzigingen zijn, maar hooguit een spec-boost. Dat betekent dat de nieuwe iPad mini in vrijwel alles bijzonder veel zal lijken op het huidige model.

De meest recente iPad mini verscheen in het najaar van 2021. Deze iPad mini 2021 heeft een scherm van 8,3 inch, een A15 Bionic-chip, een usb-c-poort, een Touch ID-aan-uitknop, 5G-ondersteuning en ten minste 64 GB opslag. Deze iPad mini ziet er compleet anders uit dan alle eerdere mini’s met hun ouderwetse thuisknop, dus is het ook niet echt een verrassing dat Apple de boel niet opnieuw drastisch omgooit bij de eerstvolgende generatie

‘Nog geen opvouwbare iPad mini’

De laatste tijd circuleerden er wat geruchten over een opvouwbare iPad mini. Mocht je daarop hopen, dan moeten we je teleurstellen: Kuo gelooft niet dat die er überhaupt komt voor 2025. En als het zover is, dan wordt die iPad waarschijnlijk een heel stuk prijziger dan de reguliere iPad mini.


kooptip

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!