Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPad mini 2021 verandert enorm: thuisknop verdwijnt en meer’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mini 2021 concept


Lees verder na de advertentie

Zijn ontwerp is gedateerd, en de processor verouderd. De iPad mini is niet bepaald Apple’s meest sexy tablet, maar binnenkort zal hij meer worden begeerd. De iPad mini 2021 lijkt de grootste update in zes jaar te worden – met onder meer een thuisknop die verdwijnt.

iPad mini 2021 zonder thuisknop

Het gerucht wordt gemeld door de goed geïnformeerde Apple-insider Mark Gurman. Hij heeft informatie dat Apple een ontwerp test waarbij de thuisknop ontbreekt. Ook meldt hij dat de randen om het scherm van de iPad mini 2021 smaller zijn.

Eerder gingen er geruchten dat Apple werkt aan een iPad mini die een groter scherm krijgt: 8,5 tot 9 inch. Nu is dat 7,9 inch. De extra schermruimte zou dus onder meer ontstaan door de thuisknop te elimineren. Waarschijnlijk blijft de mini net zo mini, maar past er meer scherm in de behuizing.

Meer informatie over de looks heeft Gurman niet. We verwachten dat hij veel lijkt op de huidige iPad Air 2020. Die kreeg in september 2020 ook al een ontwerp zonder thuisknop. Ontgrendelen doe je daar nog steeds met Touch ID; de vingerafdrukscanner is verstopt in de vergrendelknop, boven de iPad.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het duurt nog wel even tot we de de mini in de winkels zien liggen. Volgens Gurman is het de bedoeling dat de iPad mini 2021 aan het eind van dit jaar op de markt komt. Dat klinkt alsof het ook later kan worden.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPad 2021

Ook de goedkoopste iPad wacht dit jaar een update, schrijft Gurman. Apple zou werken aan een nieuwe instap-iPad, die dunner is dan de iPad 2020. Apple wil de iPad 2021 aan het eind van dit jaar lanceren, tegelijk met de nieuwe iPad mini.

Bron: Bloomberg