Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Als de iPad mini 2021 er zo uitziet, wil je ‘m hebben!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mini 2021 ontwerp


Lees verder na de advertentie

De iPad mini wordt compleet vernieuwd. Dit jaar komt er een iPad mini 2021 die naar alle waarschijnlijkheid veel lijkt op een kleine versie van de iPad Pro: dunne randen, geen thuisknop en een usb-c-aansluiting. Hoe het nieuwe ontwerp eruitziet, laten renders van de iPad mini 2021 zien.

Ontwerp iPad mini 2021

Het nieuws komt af van de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Hij schrijft dat Apple van plan is om aan het eind van dit jaar een nieuwe iPad mini 2021 uit te brengen. Het zal het eerste herontwerp van de iPad mini in zes jaar zijn.

Het ontwerp lijkt radicaal te veranderen, waarbij er veel overeenkomsten zijn met de iPad Pro 2021 en iPad Air. Apple test met een iPad mini waarbij de thuisknop ontbreekt. Ook is het scherm omringd door smallere randen. Omdat Gurman spreekt over testen, lijkt het nieuwe design nog niet helemaal vast te staan.


kooptip

Vlak na de uitspraken van Gurman kwam de wisselend betrouwbare Jon Prosser met vergelijkbare beweringen. Hij zegt dat de nieuwe iPad mini slanke randen ronden het scherm heeft, zonder thuisknop. Wel blijft Touch ID behouden, want Apple verplaatst de vingerafdrukscanner naar de aan/uit-knop. Dit deed Apple eerder met de iPad Air 2020.

Prosser voegt daaraan toe dat de iPad mini overschakelt van een Lightning-poort naar usb-c. Verder wordt de mini aangedreven door een A14-chip, ondersteunt hij 5G en is hij compatibel met een kleinere Apple Pencil. De luidsprekers gaan er aanzienlijk op vooruit en de iPad mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zilver en goud.

Concept

Hoe de iPad mini er waarschijnlijk uitziet, illustreert Prosser in renders, die je op deze pagina ziet. De renders zijn gemaakt in samenwerking met ontwerper RendersbyIan. Te zien is dat de iPad mini 2021 platte zijkanten heeft en dat hij erg lijkt op de iPad Air 2020. De mini is eigenlijk een kopie van de Air, maar dan in een kleiner jasje. Ook Prosser verwacht dat de iPad mini 2021 aan het eind van dit jaar zal verschijnen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg,  Front Page Tech