Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Stappenplan: Knip je SIM-kaart voor iPad 3G, het werkt!

Auteur: iCreate
82 reacties


Lees verder na de advertentie

[Update 8 november 2010]

Er zijn afwijkende simkaarten in omloop. Enkele iCreate-bezoekers hebben deze kaarten zonder succes verknipt. Dewi stuurde mij deze foto van een foutief geknipte, afwijkende kaart. De simkaart heeft een chip met vijf stroken en er staat een rondje op. De simkaart heeft wel iets weg van een wereldbol. Deze kaart dien je op een andere manier te knippen. Dit Engelstalige stappenplan legt uit hoe.

Let dus goed op de vorm van de simkaart voordat je begint met knippen.

[origineel bericht]


kooptip

Een SIM-kaart, bijgeknipt naar het formaat van een Micro-SIM, werkt in de iPad 3G! Tot voorheen was dit voor ons alleen een gerucht, maar vandaag leveren we het bewijs. Bewapend met onze gloednieuwe iPad 3G, een scherpe schaar en een prepaid SIM-kaart van Vodafone voor mobiel internet. Prepaid internet op je iPad is zo geen enkel probleem, maar ook met een abonnement internetten op je iPad is een fluitje van een cent.

Aanvankelijk lijkt een SIM-kaart bijknippen best spannend, je knipt tenslotte vlak langs de goudkleurige chip. Maak je niet druk, volg onderstaande stappen op de voet en je Amerikaanse iPad 3G surft binnen een kwartier op een Nederlands netwerk.

Wij hebben gekozen voor een SIM-kaart voor mobiel internet van Vodafone. Deze kaart kost 5 euro en is direct voorzien van 2,50 euro surf-tegoed. Als we de zekerheid hebben dat het Vodafone-netwerk goed functioneert kunnen we een abonnement afsluiten. Regelmatig surfen op een prepaid-kaartje is namelijk erg prijzig (12,5 cent per Mb).

Leg klaar

  • iPad 3G met het glimmende pinnetje (in de verpakking van de handleiding) om de SIM-kaart uit te werpen.
  • Scherpe schaar
  • (Prepaid) SIM-kaart van Nederlandse internetprovider

Knippen in stappen

We gebruiken bewust lekker veel foto’s om de stappen te verduidelijken. Met een vaste hand en een scherpe schaar lukt dit iedere iPad-gebruiker. Let wel: Je knipt op eigen risico.

Stap 1: Haal de Micro-SIM uit de iPad door het pinnetje in opening aan de zijkant van de iPad 3G te drukken. Het Amerikaanse model is standaard voorzien van een AT&T-kaartje, deze gebruiken we als voorbeeld.

Stap 2: Vergelijk de SIM-kaarten. Zoals je ziet is de Micro-SIM even breed als de goudkleurige connector op de SIM van Vodafone. De zijde met het schuine hoekje noemen we de ‘bovenkant’

Stap 3: Knip als eerst het onderste gedeelte van de SIM-kaart. Zoals je op de foto ziet, knippen we precies langs de goudkleurige connector.

Stap 4: Knip het WITTE reepje van de bovenkant van de SIM-kaart. LET OP! Alleen het witte gedeelte met de getallen knippen, NIET tot aan de chip.

Stap 5: Knip de zijkanten bij. Knip precies langs de goudkleurige chip. Na het knippen blijft alleen aan de bovenkant een stukje plastic over.

Stap 6 : Leg de SIM-kaarten op elkaar en knip het laatste randje en hoekje weg.

Stap 6 : Knip een klein puntje van elk van de drie hoeken af, zo past de kaart beter in de houder.

Stap 7 : Vergelijk de SIM-kaarten en knip – waar nodig – bij. Als je secuur geknipt hebt is dit niet nodig.

Stap 8: Plaats je zelfgemaakte Micro-SIM in de houder en schuif deze in de iPad 3G.

iPad 3G instellen
Zo, het knippen is klaar. Tijd om de iPad 3G aan te zetten en de instellingen correct in te vullen.

Stap 1: Zet de iPad 3G aan, een venster verschijnt. Kies voor “ontgrendel”

Stap 2: Vul de pincode van de SIM-kaart in. Bij onze Vodafone-kaart is de code “0000”. Dit staat vermeld in de handleiding van de kaart. Klik op “OK”

Stap 3: Ga naar “instellingen” en schakel Wifi uit.

Stap 4: Kies “Mobiele data” in het menu en schakel mobiele data in. Kies vervolgens “APN-instellingen”.

Stap 5: Vul “APN”, “Gebruikersnaam” en “Wachtwoord” van de internetprovider in. Gebruik je een Vodafone-kaart? Neem dan onderstaande instellingen over. Kijk anders in de handleiding. Kies “Mobiele data” in de bovenhoek om terug te gaan.

Stap 6: In het menu verschijnt nu “Simprogramma’s”, kies deze.

Stap 7: Vraag het resterende beltegoed van de SIM-kaart op. In dit menu kun je tevens gratis SMS-berichten versturen of je surf/beltegoed opwaarderen.

Stap 8: Open Safari en bezoek www.icreatemagazine.nl…. de 3G-verbinding werkt!

Zo, we hebben twee keer acht stappen doorlopen en de 3G-verbinding werkt. Bovenstaande stappen zijn voor meerdere Nederlandse providers van toepassing maar houd wel de handleiding bij de hand voor de instellingen.

Veel plezier met je gloednieuwe 3G-internet!