Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPad 2022 krijgt bijzondere primeur’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro met Apple Pencil


Lees verder na de advertentie

Vind je het vernieuwde scherm van de 12,9-iPad Pro 2021 al fantastisch? Wacht maar totdat je de schermen van de iPads van volgend jaar gaat zien! Insiders melden namelijk dat Apple dan met met oled-schermen gaat werken – en dat is een primeur voor de iPad.

Primeur iPad 2022: oled-scherm

Voorheen hadden alle iPad-modellen altijd lcd-schermen, maar het grootste iPad Pro 2021-model dat in mei verscheen, heeft een Liquid Retina XDR Display. Oftewel: een mini-led-scherm – zeg maar ‘oled Light’. Het heeft bij benadering dezelfde voordelen als oled, maar is energiezuiniger en goedkoper om te produceren.

Volgend jaar doet Apple daar nog een schepje bovenop, en krijgen sommige iPads een oled-scherm, zo meldt het Koreaanse ETNews op bronnen binnen de industrie. Welke iPads in 2022 de overstap maken van lcd naar oled, is op dit moment nog niet duidelijk. Maar de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo bracht eerder al naar buiten dat de iPad Air een goede kanshebber is om een oled-scherm te krijgen.

Oled is niet nieuw voor Apple

Apple gebruikt al oled-schermen in diverse producten. Alle Apple Watch-modellen hebben bijvoorbeeld een oled-scherm. De iPhone X uit 2017 was de eerste oled-iPhone. Aanvankelijk kregen alleen de duurdere iPhones een oled-scherm, maar vorig jaar werden alle iPhone 12-modellen ermee uitgerust.


kooptip

Het speciale aan oled is dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Iedere pixel geeft zelf licht. Moet een pixel zwart weergeven, dan staat ie uit – waardoor zwart echt zwart oogt. Dat zorgt voor een mooi contrast. Bij de Apple Watch zie je dat heel goed bij de wijzerplaten waar zwart in is verwerkt, dat ziet er echt intens zwart uit. Bovendien is de techniek energiezuinig.

Bron: via MacRumors